Віктор Аверкієв

Віктор Аверкієв

кореспондент, м. Теребовля

Чому бездіє прокуратура Теребовлянського району в кримінальному провадженні загибелі Володимира Солтиса на виробництві?

31.07.2018 21:13   Джерело: TeNews
Автор : Віктор Аверкієв

Про дану трагічну подію, а саме загибель 21-річного хлопця, Володимира Солтиса, під час робіт на елеваторі в Теребовлянському ТОВ АП «КОЛОС-2», вже повідомляло багато ЗМІ, зокрема загальноукраїнський телеканал «Україна», нещодавно «Нова Тернопільська газета» та інші. Все ж правосуддя ступає дуже повільно і батьки потерпілого починають у ньому помалу зневірятися, проте, за їх словами, будуть йти до кінця та вимагатимуть встановлення істини за любих обставин.

На даний час вже складені 12 липня цього року «Акт про нещасний випадок, пов’язаний з виробництвом» та «Акт про проведення спеціального розслідування нещасного випадку із смертельним наслідком», а також подано адвокатом потерпілої сторони Володимиром Твердохлібом клопотання. Ось, що розповів адвокат про стан справи на сьогоднішній день: «Сьогодні ми отримали відповідь від Теребовлянської місцевої прокуратури на моє клопотання на порушення досудовим слідством ст..ст.91 – 94 КПК України у кримінальному провадженні щодо обставин загибелі сина потерпілої Любові Солтис, копію якого отримав і начальник Теребовлянської поліції. Зокрема, в цьому зверненні йшлося про недостатнє збирання доказів, їх неефективні правова та об’єктивна оцінки, також вказувалося, що даний смертельний випадок вже є другим за календарний рік. Наприклад, довго та неправомірно вилучалась документація підприємства щодо техніки безпеки на виробництві, а саме ксерокопії службових документів, які не являються за законом об’єктами для експертиз, а оригінали так і не вилучені до сьогодні. Голова ж комісії Управління праці в Тернопільській області Бойко М.Л. оригінали документів не витребував. Це потягнуло не включення до Актів по розслідуванні нещасного випадку від 08.06.2018р. можливих і наявних порушень умов праці, техніки безпеки на вказаному вище підприємстві. Також я просив звернути увагу на порушення, які допущені досудовим слідством в цьому кримінальному провадженні щодо всіх винних осіб у смерті Володимира Солтиса, а не лише одного підрядника та вирішити питання повідомлення їм підозри.

У письмовій відповіді Теребовлянської місцевої прокуратури вказується, що слідчому поліції Андрію Ляховичу(без прізвища) дано вказівки щодо подальших процесуальних дій. Також вказано, що досудове слідство триває і на даний час немає достатніх доказів для оголошення підозри у вчиненні кримінального правопорушення згідно ст..276 КПК України. Фактично це є несуттєва, неконкретна відписка і все».

Мати загиблого хлопця має свою думку про розслідування. Вона кожного дня відвідує могилу сина, молить Бога про справедливість, а покійному сину, який майже кожної ночі їй сниться й уві сні розмовляє з нею, обіцяє довести діло до кінця та добитися правосуддя над істинними винуватцями його смерті. «На мою думку, слідство всіляким чином гальмує дане кримінальне провадження й легко сказати – не об’єктивно фіксує та розслідує факти, дії та обставини трагедії. І так виходить, що керівник підприємства Степан Никеруй знову вийде сухим із води після двох смертей на своєму власному підприємстві. Все ж я добиватимуся прозорості, врахування всіх подій та фактів від слідства та прокуратури під час розслідування і якщо буде потрібно то звернуся й до Генерального Прокурора України. Наприклад, у відповіді прокуратури на клопотання адвоката не вказано конкретно куди і кому далі мають подаватися оригінали вилучених досудовим слідством документів підприємства(якщо такої дії ми все таки дочекаємося). Є велика ймовірність, що ці документи так і не попадуть до голови комісії Управління праці в Тернопільській області Бойка М.Л., а підуть невідомо куди… А саме по оригіналах цих документів можна провести правдиву експертизу. Якщо ж і цього разу все пройде на «ура», то істини не буде. До речі, ці оригінали мали бути вилучені ще при першому обшуку два місяці тому.

Крім того, за даними поліції та адвоката працівники підрядної організації вже недавно, після смерті мого сина, офіційно влаштовані та працюють в ТОВ АП «Колос-2», а до цього працювали без оформлення на Юрія Парамея – керівника-підрядника, на якого все і всі тепер валять».

Любов Солтис надала документи, які на даний час має на руках про розслідування загибелі свого сина. Фото їх додаються нижче.

null

null

null

null

null

null

Віктор Аверкієв


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі