Весь Київ залишиться без гарячої води: Кому пощастить Весь Київ, за винятком кількох мікрорайонів Дарницького району, може залишитися без гарячої води. Причиною тому стане відключення ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6. Ці об’єкти виходять з-під юрисдикції ПАТ «Київенерго», і переходять до відомства КП «Київтеплоенерго», який поки що не зміг домовитися про постачання газу з «НАК Нафтогаз».

Колишній міністр з питань житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко для UBR.ua пояснив, що відключення найбільших ТЕЦ столиці неминуче спричинить за собою відключення гарячої води, як в муніципальних установах, так і в будинках киян.

«Поки не будуть укладені договори на поставку природного газу, мови про відновлення або продовження подачі гарячої води бути не може. При одній працюючій Дарницької ТЕЦ потреба в гарячій воді буде задоволена тільки на 12%. Пощастить лише жителям району Дарницького вагоноремонтного заводу і декількох прилеглих до нього мікрорайонів» – заявив Кучеренко.

Екс-міністр упевнений, що підписання контракту з НАК «Нафтогаз» може затягнутися, а значить жителям вкотре доведеться терпіти незручності.

Нагадаємо, що з 1 серпня Київтеплоенерго має приступити до управління ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, які, крім гарячої води, виробляють ще й електроенергію.

Однак, віялових відключень світла, за словами Кучеренка, чекати не треба.

«Резервні потужності впораються з навантаженням», – упевнений екс-міністр.

Проте відповідно до наказу Департаменту охорони здоров’я КМДА №765 від 26 липня 2018 року керівництву комунальних підприємств наказано подбати про справність автономних джерел живлення, провести навчання з персоналом та вжити всіх можливих заходів по ліквідації наслідків відключення, якщо воно все-таки відбудеться.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вода, #київ, #котельня
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: