У Всесвітній день боротьби з торгівлею людей тернополяни проходили лабіринт безпеки

Опубліковано:
31 Липня, 2018

30 липня –  Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми. Тернопільський Театральний майдан на один день перетворився на своєрідний консультаційний центр під відкритим небом. Ті, хто прийшов на захід, мали можливість пройти так званий лабіринт безпеки, аби навчитися правильно організувати свою поїздку за кордон.

За словами начальника відділу боротьби із злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми ГУНП в Тернопільській області Олександра Буняка, наша область лідирує в західному регіоні  за кількістю людей, котрі у пошуках кращого життя їдуть за кордон. «З початку року ми задокументували 9  фактів, коли жителі області потрапляли у сексуальне рабство. Знешкоджено діяльність двох злочинних  груп, які вербували мешканців краю в сексуальне рабство в Польщі, Туреччині, Об’єднаних Арабських Еміратах» – розповів він.

До заходів активно долучилися співробітники управління державної міграційної служби Тернопільщини.

null

Зі слів першого заступника начальника УДМС в області Івана Чубатого, аби зменшити ризики, громадяни, насамперед, повинні пам’ятати  про те, що за жодних обставин документ, що посвідчує особу: чи то паспорт громадянина України, чи закордонний паспорт не можна передавати іншим людям. Бо найчастіше безправність наших людей за кордоном починається саме з того моменту, коли вони залишаються без документів.   

Правові консультатції людям, котрі збираються за кордон, готові надати адвокати регіонального центру безоплатної вторинної правової допомоги. Керівник центру Ірина Хондогій каже, що  людина, котра знає свої права, завжди ризикує менше, тому закликає тернополян звертатися за первинною консультацією до фахівців.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #безпека, #лабіринт, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: