На Тернопільщині 28 липня відбудеться проща до Улашківської чудотворної ікони Матері Божої

Опубліковано:
27 Липня, 2018

28 липня у свято рівноапостольного Володимира та у 1030-ту річницю хрещення Русі – України, відбудеться  проща до Улашківської Матері Божої. Люди молитимуться за спокій і мир в Україні.

Розпорядок прощі:

19:00 – Дев’ятниця до Матері Божої прославленої в Улашківцях
20:00 – Хресна Дорога
22:00 – Перекуска
22:30 – Молебень до Матері Божої
23:30 – Свята Літургія
00:30 – Свячення води біля джерела, Молитви на зцілення, Мирування, Благословення мощами, Уділення Повного відпусту

Історія Улашківської чудотворної ікони Метрі Божої сягає 1-ої половини XVII ст.. Про зцілення біля святині під час набігів ординців на села і міста цього краю написано у монастирському літописі. На монастир не раз нападали бусурмани, він пограбований і зруйнований. Але ікона Пресвятої Богородиці чудом залишалася непошкодженою. У 1740 році монастир пограбували російські війська під командуванням генерала Мініха. Вони забрали усе цінне церковне майно, в тому числі, й чудотворну ікону Матері Божої. Ймовірно, що в російських військових її викупив Симеон Рациборський. Через два десятиліття святиня знову повернулася в Улашківський монастир. У 1773 році митрополит Лев Шептицький проголосив Улашківську ікону Божої Матері чудотворною. 1868 року її перенесли зі старої монастирської церкви до нового храму Різдва Пресвятої Богородиці. Улашківський василіанський монастир зі чудотворною іконою Пресвятої Богородиці в монастирській церкві, став, окрім Зарваниці, одним із найбільших відпустових місць усього Галицького Поділля.

Про це повідомили у Бучацькій єпархії УГКЦ.

Катерина Богуславська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ікона, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #проща, #тернопіль, #тернопільські новини, #улашківці
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: