23 липня на плесі тернопільського ставу поблизу пляжу «Циганка» жителі міста побачили нафтову пляму. Люди, які проживають біля водойми, зауважують, що запах солярки там часто присутній. Вони кажуть, що звернулися до правоохоронців. Крім того, з’ясовують походження плями і працівники управління ЖКГ міськради.

Представник екологічної інспекції, заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський та начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський провели обстеження, щоб з’ясувати із якого підприємства можуть потрапляти стоки у водойму. Вони обдивилися  кожен колодязь, де міг би назбиратися мазут. Уже на вулиці Бродівській у колодязі таки виявили сліди та запах нафтопродуктів.

«Ми пішли на залізницю, там є каналізаційно–насосній станції та очисні споруди, і ми саме намагаємося з’ясувати, куди звідти стікає мазут. Працівники підприємства розповіли кілька версій і ми їх будемо досліджувати. Є значна ймовірність, що стоки ідуть якраз від ВП “Рівненсько-Тернопільське територіальне управління” філії будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель та споруд ПАТ “Укрзалізниця” Тернопільська дільниця водопостачання і водовідведення», – каже начальник управління ЖКГ міськради Олег Соколовський. 

Катерина Богуславська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #забруднення, #мазут, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #озеро, #соколовський, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: