Небезпечна краса: борщівник Сосновського обпікає та вражає шкіру (Відео)

Опубліковано:
24 Липня, 2018

Небезпечна краса. Борщівник Сосновського ззовні виглядає, як красива велика квітка, однак варто лише торкнутись її – можна отримати опіки та токсичні ураження шкіри. 

В Україну його привезли у сорокових роках з Кавказу для добрив та корму для худоби. Але від цього буряна молоко корів почало гірчити, та й у самих рогатих з`являлись опіки на язику та шлунку. Тому в країні від борщівника Сосновського відмовились. Але рослина розрослась і нині несе небезпеку для здоров`я людей.

– Біля самого борщівника виділяються ефірні олії, які можуть викликати різні алергічні реакції у людини. Від бронхоспазмів може спазмуватися дихання, може зявлятися кашель, може бути нежить, – розповідає лікар обласного “Центру здоров`я” Зоряна Володимир.

А торкнувшись до рослини, людина може отримати опіки. Вони важко заживають. Спочатку з`являються почервоніння, пухирці, а можуть бути навіть і виразкування.

Медики застерігають: після ураження небезпечними рослинами потрібно якнайшивидше вимити руки милом. Якщо ж помічаєте ускладнення, звертайтесь до лікаря.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #борщівник, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #опік, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: