Канадійка Руслана Вжесневська пішки долає шлях із Києва до Ворохти на підтримку сиріт України (Фото)

20.07.2018 21:13   Джерело: Тернопільська ОДА
Опубліковано : Новини Тернопілля

Тернопільський край гостинно приймає учасників благодійної пішої ходи, організованої громадянкою Канади українського походження Русланою Вжесневською, яка є президентом й засновником Міжнародного благодійного фонду Help Us Help The Children (HUHTC) та Благодійної організації «Міжнародний благодійний фонд «Нове покоління». Сьогодні, 19 липня команда волонтерів з України, Канади і Швейцарії дісталася до Чорткова, де відвідала будинки сімейного типу та благодійну організацію «Дім Милосердя». Учасників ходи привітав на рідній Чортківщині також і народний депутат України Олег Барна.

«Щиро дякую вам за таку ініціативу. У нелегкий для нашої держави час доволі важливою є підтримка волонтерських організацій, у тому числі й з-за кордону», — зазначив Олег Барна.  Акція під назвою «Ходотон», під час якого волонтери подолають 650 км, стартувала у столиці 10 червня. Вже пройдено близько 480 км, минув 41 день пішої ходи. За спиною — море позитивних емоцій та вражень, безліч цікавих знайомств та відкриттів. Дорогою команда відвідує інтернатні заклади й будинки сімейного типу, де спілкується з дітьми та ділиться особистим досвідом.
Щодня волонтери пішки долають близько 15 км для того, аби привернути увагу до потреб сиріт, необхідності їхнього інтегрування в суспільство, а також реформування даної сфери. Вночі учасники акції сплять у автобусах-кемперах що являють собою своєрідні «будинки на колесах» (слідують за ними впродовж усього шляху). Доводиться в екстремальних умовах готувати їжу, прати й митися. Проте атмосфера, що панує між цими людьми — неймовірно позитивна. Всі вони, як зазначає Руслана Вжесневська, між собою вже стали рідними. 

«Діяльність нашої організації розпочалася зі збору одягу, товарів дитячого харчування й медикаментів для дитячих будинків. Проте кожна дитина в першу чергу потребує любові, уваги й підтримки. Тож згодом ми заснували щорічні літні й зимові табори, під час яких діти навчаються славних українських традицій, опановують певні життєві навики й знаходять своє місце у житті», — розповіла  організатор даного проекту.

До слова, сама Руслана Вжесневська, будучи матір’ю трьох доньок, свого часу взяла під опіку дівчинку-сироту з України.

У складі учасників проекту є також вихідці з числа сиріт, які на власному прикладі демонструють, чого можна досягти у житті й без підтримки з-зовні.  

«Ходотон» приурочений 25-річчю діяльності нашої організації. За весь цей час ми зустрілися із понад сотнею тисяч дітей, які теж потребують батьківської ласки й турботи. І я пишаюся тим, що перша генерація дітей-сиріт, якими опікувалися ми, стала вихователями другого покоління. І тепер це друге покоління вже допомагає нам виховувати третє», — підсумовує Руслана Вжесневська.

Завершиться «Ходотон» 4 серпня у Карпатах проведенням літнього табору для дітей-сиріт.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільська ОДА  

Коментарі