Містечко Товсте на фото 1890 року

18.07.2018 16:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

Світлини, які б були зроблені в ХІХ столітті є справжньою рідкістю. Цього разу в пошуках нам дуже пощастило, адже вдалось натрапити на фото 1890 року.

На зображеннях село Товсте Гусятинського району Тернопільської області. Населений пункт має давню історію. Перша писемна згадка датується 1420-ми роками.

Окрасою села є костел Успіння Діви Марії. На світлинах 1890 року ми можемо побачити, як пам’ятка виглядала більше ніж сто років тому. Храм був зведений в 1763 році. Відомо, що костел Успіння, стоїть на місці свого дерев'яного попередника, який був датований 1715 роком. Поблизу костелу можемо побачити дзвіницю, яка також збереглась до наших часів.

Товсте не завжди було селом. Так, відомо, що в ХІХ столітті це було містечко, що перебувало у власності Леопольда Пельтенберґа. Його син Карл багато зробив для впорядкування містечка: звів нову ратушу, багато кам'яниць для урядовців, казарми для ескадрону мадярських гусарів, стайні для коней, що перевозили пошту, запросив ремісників.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

Джерело фото: fbc.pionier.net.pl


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі