Степан Барна: Не потрібно мовчати коли вчиняються злочини, адже ті, хто переступили закон, мають нести відповідальність (Фото)

Опубліковано:
17 Липня, 2018

У прокуратурі Тернопільської області підвели підсумки роботи у першому півріччі. Про стан попередження і протидії злочинності в області, у тому числі в її організованих формах, а також перспективи подальшої спільної роботи обговорили під час наради керівників правоохоронних органів, до якої долучився голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.

У Тернопільській області майже наполовину нижчий від загальнодержавного рівень злочинності на 10 тисяч населення. Цього року прокурорами здійснювалося процесуальне керівництво у понад 15 тисячах кримінальних проваджень, у чверті з яких досудове розслідування закінчено.

На важливості особистої відповідальності, боротьби зі злочинністю та конкретними проявами корупції, а також вирішенні проблемних питань наголосив під час наради Степан Барна. За його словами, ті, хто порушують українське законодавство, повинні нести покарання за свої дії.

«Хочу акцентувати особливу увагу на галузях освіти і медицини. Не потрібно мовчати, коли вчиняються злочини, адже ми проводимо спільну роботу з протидії конкретним проявам злочинності. Ті, хто переступають закон, повинні нести відповідальність», – підкреслив очільник області.

Також голова ОДА розповів про випадки, коли з батьків майбутніх першокласників, намагалися стягнути гроші на ремонт класу. Він наголосив, що такі дії протизаконні і необхідно одразу звертатися з відповідною заявою в управління освіти і науки Тернопільської ОДА або в правоохоронні органи.

«Держава повністю забезпечила усім необхідним перші класи, які розпочнуть навчання уже з вересня за стандартами нової української школи. Сьогодні на це достатньо коштів виділено як з державного так і з обласного бюджетів. Тому не припустимо, щоб в батьків, чиї діти йдуть до першого класу, збирали кошти», – наголосив Степан Барна.

Окрім цього він зазначив, що за фактами порушень законодавства на об’єктах області здійснюються спеціальні перевірки, відкриваються судові провадження і винні притягуються до відповідальності. Зросло число скерованих до суду обвинувальних актів у сферах лісокористування та земельних правовідносин, а також про корупційні правопорушення.

Поряд з цим, як наголосив прокурор області В’ячеслав Перч, у наступному півріччі прокурорам необхідно зосередитись на вирішенні низки проблемних питань. Насамперед, це стосується зловживань під час використання бюджетних коштів у сфері автодорожнього комплексу, у галузі земельних правовідносин, надрокористування, а також продовження роботи щодо протидії кримінальних правопорушень з ознаками корупції.

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ОДА, #прокуратура, #співпраця, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: