Православний священик розповів про святі місця на Тернопільщині (Відео)

Опубліковано:
14 Липня, 2018

У ці дні в селі Зарваниці, що на Тернопільщині, відбувається проща для віруючих- католиків. У анонсованих заходах заплановано навіть візит Президента. А як справи у православних? 

Про це читачам газети “Місто” розповів ключар кафедрального собору свв.Костянтина та Єлени м.Тернополя, митрофорний протоієрей Євген Заплетнюк.

– Тернопільщина – край багатий на чудових людей і місце особливої благодатної Божої присутності. – Кілька років тому старанням нашої єпархії було знято фільм “Стежка паломника”, в якому автори розповіли про наші місцеві святині, паломництва до яких ми звершуємо впродовж усього року.

– Хотілося б презентувати цей фільм гостям вашого інтернет-видання, познайомити з нашими святинями, а також, запросити кожного глядача до нас на молитву. наші священики завжди будуть раді поспількуватися з вами, відповісти на питання, помолитися та благословити всіх.

Знаю, що чимало навіть православних людей пішли до Зарваниці. У кожного були свої мотиви: хтось заради цікавості, хтось “за компанію”, хтось шукав екзотики і хотів помолитися незвичним для себе чином. Як священик я свідчу, що це не правильно. Так не повинно бути. Маємо залишатися твердими у вірі Матері-Церкві, а не піддаватися на чужі акції. Ми можемо та й повинні любити своїх братів-католиків, але водночас “підігравати” їм, видавати себе за них для православних християн є гріхом. Так, Зарваниця – святе місце, засноване православними ченцями, яке в силу історичних причин відійшло нині до УГКЦ. Однак, між нашими церквами нині немає євхаристійної єдності, тому молитися за Літургією, сповідатися та причащастися разом ми не можемо. А без цього ніяке паломництво не є повноцінним.

Зрештою, нагадаю, що в каплиці нашого кафедрального собору зберігаються нетлінні мощі святих угодників Божих – преподобного Іоана Тобольського та Меркурія Бригинського, перед якими ми звершуємо богослужіння та читаємо акафісти кожного четверга о 18.00. Храм наш знайдете на перетині вулиць Тарнавсього та Київської. Розклад богослужінь завжди є на дошці оголошень перед храмом. Запрошуємо всіх православних християн до молитви та духовного оновлення під омофором материнської, Помісної Церкви.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Заплетнюк, #зарваниця, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #святі місця, #стежка паломника, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: