«Боягузтво – найстрашніший гріх»: залізні правила життя Олега Сенцова

Опубліковано:
13 Липня, 2018

У п’ятницю, 13 липня, українському режисеру і сценаристу Олегу Сенцову, який був незаконно засуджений у Росії до 20 років позбавлення волі нібито через терористичну діяльність, виповнюється 42 роки.

У травні 2018-го Сенцов оголосив безстрокове голодування, вимагаючи від влади РФ відпустити всіх ув’язнених українців у Криму та Росії. Таким чином він голодує вже понад 60 днів. До дня народження режисера OBOZREVATEL зібрав найяскравіші цитати, які максимально передають його характер, світогляд і залізні правила життя. 

Я був на Майдані, і це головний вчинок у моєму житті”

У травні 2014 року Олег Сенцов і кілька його однодумців були незаконно затримані російськими правоохоронними органами на території анексованого Криму. За час перебування у в’язниці режисер неодноразово відкрито висловлювався про так зване приєднання півострова до РФ, про своє громадянство та ув’язнення. 

“Я громадянин України, який був незаконно захоплений працівниками ваших спецслужб… Я був на Майдані, і це головний вчинок у моєму житті. Ми виступали проти злочинця-президента”.

“Я був і залишаюся громадянином України. Я не визнаю анексії Криму та військового захоплення Криму Російською Федерацією. Я не кріпак, мене не можна передати разом із землею”.

“Я не боюся цих погроз, і цей термін – 20 років – мені не страшний. Я знаю, що епоха правління кривавого карлика у вашій країні закінчиться раніше”.

“Велика зрада починається іноді з маленького боягузтва”

Режисер не приховує, що в ув’язненні йому погрожували тортурами, насильством, били і душили. При цьому боягузтво і готовність зректися своїх переконань Сенцов вважає найстрашнішим гріхом на Землі.

“Боягузтво – найстрашніший гріх на Землі. Велика зрада починається іноді з маленького такого боягузтва… Коли тобі надягають мішок на голову, трохи б’ють, і через півгодини ти вже готовий зректися усіх своїх переконань, обмовити себе у чому завгодно, обмовити інших людей, тільки щоб перестали бити. Я не знаю, чого можуть коштувати твої переконання, якщо ти не готовий за них постраждати”.

Всупереч висунутим обвинуваченнями, Олег Сенцов неодноразово висловлювався про своє справжнє ставлення до росіян, яким бажає лише свободи і сміливості.

“Люди, які не вірять пропаганді, ще скажуть своє слово. У нас теж була злочинна влада. Просто я не хочу, щоб вами правили злочинці. Я хочу побажати росіянам навчитися не боятися”.

“Ні про що ніколи не шкодую і ні на що ніколи не сподіваюся”

Про своє ув’язнення і низку випробувань, які йому підносить доля, режисер говорить філософськи.

“Ні про що ніколи не шкодую і ні на що ніколи не сподіваюся. Просто живу. Зараз я живу в тюрмі – ось і вся моя життєва позиція. Вважаю себе набагато вільнішим, ніж переважна більшість росіян, які живуть у чеховському футлярі і звідти через дірочку люблять Путіна”.

“Я – бейсбольний м’ячик, чим сильніше мене б’ють, тим вище я потім злітаю”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #день народження, #колонія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Росія, #сенцов, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: