На Тернопільщині більше 200 роботодавців отримали компенсації за працевлаштування

08.07.2018 16:43   Джерело: ТОДА
Опубліковано : Настя Острозька

Одним із ефективних засобів виконання завдань у сфері зайнятості населення є економічне стимулювання роботодавців. У зв’язку з цим, протягом І півріччя близько 240 жителів Тернопільщини, яким надано статус безробітного, отримали місця праці з компенсацією роботодавцям витрат єдиного соціального внеску.

Роботодавці, які працевлаштували на нові робочі місця громадян зі статусом безробітного, мають право на компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Право на компенсацію також мають роботодавці, які є суб’єктами малого підприємництва та які працевлаштували безробітних на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності строком не менше ніж на два роки за направленням служби зайнятості. Компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування особи.

На компенсацію витрат на оплату праці мають право також роботодавці, які працевлаштовують переселенців, що перебувають на обліку в центрі зайнятості, на умовах строкових трудових договорів і збереження гарантій зайнятості таких осіб протягом періоду, що перевищує тривалість виплати у 2 рази. Ця компенсація виплачується не більше шести календарних місяців.

Крім того, роботодавець, який працевлаштовує за направленням центру зайнятості безробітного з числа внутрішньо переміщених осіб строком не менш як на 12 місяців, може отримати компенсацію витрат на перепідготовку та підвищення кваліфікації. Сума компенсації встановлюється в межах вартості навчання, але не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

За детальнішою інформацією слід звертатися до фахівців місцевого центру зайнятості, районної філії обласного центру зайнятості або у відділ організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості.

Контактний телефон: 23-49-82.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: ТОДА  

Коментарі