В липні тернополяни зможуть на власні очі побачити цікавий міжнародний захід. 06-11 липня 2018 року громадська організація «Волинський Клуб Автомобільний» з міста Луцьк буде проводити міжнародний автомобільно-мотоциклетний пробіг під назвою «VI Rajd Wołyński». Під час змагань українці разом із поляками подолають 1600 км.

10 липня автомобільно-мотоциклетний пробіг завітає до міста Тернополя. В програмі заходу відвідування Костелу Домініканів. Наступним пунктом маршруту після Тернополя буде Львів.

Організатор заходу лучанин Сергій Прозоровський розповів, що шлях пролягатиме населеними пунктами наступних регіонів: Люблінське воєводство (Польща), Волинська, Рівненська, Житомирська, Вінницька, Хмельницька, Тернопільська та Львівська області (Україна).

Цьогоріч кількість офіційних осіб та громадян України і ЄС, що приймають участь у міжнародному автомобільно – мотоциклетному пробігу  сягає понад 200 осіб. Натомість кількість автомобільно – мотоциклетної техніки більше 50 одиниць. Учасники заходу проїдуться основними туристичними місцями історичної Волині, Брацлавщини, Поділля.

Сергій Прозоровський, один із засновників «Волинського Клубу Автомобільного» сказав:

«Мета заходу висвітлення історичних подій пов’язаних з проведенням райдів, пробігів, фестивалів на території України та Польщі. Залучення молоді до занять технічними видами спорту, туризму, пропаганда здорового способу життя, безпека на дорогах загального користування та дотримання ПДР. Презентація майбутніх тематичних заходів, які відбуватимуться в поточному році в Україні та Польщі».

Якщо поринути в історію Райдів Волинських, як змагань, то перший пробіг на Волині відбувся в 1930 році. Тривав він із 27 по 30 травня. Маршрут тоді пролягав наступними населеними пунктами: Луцьк-Львів-Люблін-Луцьк. У райді прийняло участь 9 автомобілів (Tatra, Ford, Citroen, Chevrolet, Auburn, Oakland та ін.). Серед учасників водіїв, у райді приймали участь дві жінки, які успішно дістались фінішу за кермом власних авто. Загалом за 3 дні було подолано 970 км.

Цьогорічний Райд проходить під патронатом сенатора РП Анни Марії Андерс. Сторінка Волинського Клубу Автомобільного в facebook.

Тетяна Яцечко-Блаженко

 

null

Оголошення про VI Райд Волинський

 

null

Райд Волинський в Луцьку, 1930 р.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #автопробіг, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #традиція
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: