Американець мріє перепоховати свого славного родича в Бережанах (Фото)

Опубліковано:
8 Липня, 2018

У Бережанах Тернопільської області побував Ярослав Левицький зі США, який мріє перепоховати свого славного родича, професора Бережанської гімназії Бориса Левицького. Про це розповів Ровесник News з посиланням на Місто.

Після війни Борис опинився в німецькому Мюнхені, де помер 28 жовтня 1984 року і там спочиває разом із дружиною Оксаною (з дому Коверко, народжена біля Долини).  Час минає, в Мюнхені не залишилось знайомих Бориса. Найкраще було би переховати тлінні останки стрийка Бориса та стрийни Оксани “вдома”, у Бережанах.  Цю ідею підтримує й мій добрий друг Ілля Лабунька – син відомого професора Мирослава Лабуньки, й деякі інші наші діаспоряни», –  розповів п. Ярослав.

Американець мріє перепоховати свого славного родича в Бережанах (Фото)

У Бережанах Я. Левицький мав низку розмов і зустрічей. Також на старому міському цвинтарі оглянув місце, надане міськрадою для майбутнього перепоховання тлінних останків професора Бережанської гімназії Бориса Левицького та його дружини Оксани.

Тетяна Бідзіля

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бережани, #левицький, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #перепоховання, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: