«Креатор-Буд» відзначили на І-му всеукраїнському фестивалі архітекторів у Львові (Відео)

04.07.2018 09:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Вперше у Львові відбувся фестиваль української архітектури «ВЕЖА», присвячений 110-тій річниці від часу створення першого громадського об’єднання архітекторів Львова. Ця знакова подія в архітектурному житті нашої держави відбулась за підтримки будівельної компанії  «Креатор-Буд». Захід, який відбувся у Львові, зібрав кращих архітекторів з усієї України. Серед учасників фестивалю і гості з Польщі, Італії, Німеччини.  

Голова Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів України Богдан Гой запевняє, Львів – уже давно у всеукраїнському масштабі є синонімом якісної архітектури, комфортного міського простору, місцем креативного пошуку та експериментів. Тому, не випадково, Львівський будинок архітектора – «Порохова вежа» - став місцем для проведення такого Фестивалю. Саме тому і назву він отримав «ВЕЖА» - такий собі останній бастіон української архітектури.

«Архітектурний фестиваль – це не те, що могло би бути, це те, що повинно бути у нашому місті, і без чого я особисто Львів уявити не можу. Тому ця мрія виношувалася вже давно. Проте Спілкою архітекторів він організований вперше, адже ми повинні реабілітувати спілку в очах не лише містян, але й всієї спільноти України, що громадське об’єднання архітекторів – це те, що повинно диктувати те, якою повинна бути архітектура, і як вона повинна розвиватися і в наш час, і в минулому, і в майбутньому», - зазначає організатор архітектурного фестивалю ВЕЖА Богдан Гой.

Для тих, хто творитиме архітектуру завтра - для нинішніх випускників вишів, лекторські майстер-класи проводили легенди української архітектури, серед них і відомий архітектор Олег Україна з Дніпра.

«Всі модерністи, усі авангардисти забули своє коріння і, нарешті, це відновлюється. І я думаю, що це буде не остання наша зустріч, це треба і далі розвивати й ставити питання хто ми такі, щоб бути привабливими хоча б для туристів», - стверджує Олег  Україна.

У рамках заходу  відбувся архітектурний кінофестиваль, на якому свою роботу  презентувала і компанія «Креатор-Буд». Відзнаку за одну з кращих кіно-робіт та презентацію комплексу «ГОВАРД» отримав провідний архітектор «Креатор-Буд» Андрій Рєзніков.

«Я є один із провідних архітекторів компанії  «Креатор-Буд» і дуже радий представляти цю  чудову компанію на заході, який ми зараз проводимо. І фактично цей фестиваль є, безперечно, дуже важливою подією в архітектурному житті як Львова, так і  нашої країни в цілому. Тому що будь-який такий фестиваль об’єднує в собі спільноту архітекторів, будівельників, людей, які дотичні до цієї сфери діяльності», - ділиться враженнями Андрій Рєзніков.

Дискусійний круглий стіл, проектний семінар, архітектурний квест, авторські лекції, концерт, пікнік-гаївка до дня архітектора у Свірзському замку, екскурсії визначними місцями Львова та багато інших цікавих подій протягом чотирьох днів вирували у Західній столиці України.

Команда компанії «Креатор-Буд» іде у ногу з часом, не лише підтримуючи важливі заходи та події в житті держави, а першочергово, втілюючи цікаві проекти архітекторів у життя. «Креатор-Буд» й надалі творитиме архітектурне обличчя  Тернополя, Львова та Києва. 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі