На Тернопільщині понад півсотні учнів взяли участь у військово-патріотичному вишколі

Опубліковано:
29 Червня, 2018

На Зборівщині відбувся військово-патріотичний вишкіл серед учнівської молоді. У ньому взяли участь понад півсотні старшокласників з усіх шкіл району. Упродовж трьох днів у таборових умовах вони проходили фізичне і психологічне загартування.

«Я вже вдруге взяла участь у цьому вишколі. Цього року вперше була в проводі, тобто координувала таборування, наглядала за дітьми. Для мене було важливо, щоб учасники вишколу набралися хороших вражень. Так і відбулося, діти дуже задоволені. З власного досвіду можу сказати, що пройти такий вишкіл дуже корисно. Минулого року, коли була учасником, я опанувала практичні навики, які потрібні з буденному житті», – розповідає учениця Перепельницької ЗОШ І-ІІІ ступенів Уляна Морозовська.

Військово-патріотичний вишкіл присвячений до дня народження майора УПА, шефа штабу ВО-3 «Лисоня» Володимира Якубовського, який народився в Залізцях. Захід відбувся за фінансової підтримки народного депутата України Тараса Юрика.

«Такі заходи є невід’ємною частиною патріотичного виховання підростаючого покоління. Учасникам вишколу розповідають про історію України, про Героїв, якими пишається наша країна. Також ознайомлюють із основами військової підготовки. Створюється патріотична атмосфера, яка гартує дух нашої молоді. Звісно, це сприяє патріотичному вихованню», – зазначає народний депутат України, голова Тернопільської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Тарас Юрик.

Учасникам вишколу вручили грамоти, а також передали туристичне спорядження. 

«Ми чотири роки поспіль проводимо такий захід. Традиційно облаштували табір у лісі. Учасників вишколу тренери вчили основ рукопашного бою, як правильно поводитися зі зброєю, вибухонебезпечними предметами. Були заняття з тактичної, психологічної, вогневої підготовки», – розповів комендант військо-патріотичного вишколу Василь Мудло.

Зазначимо, військово-патріотичний вишкіл серед учнівської молоді організували відділ освіти Зборівської РДА, районна державна адміністрація, районний осередок партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність”.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вишкіл, #молодь, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #солідарність, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: