Випуск-2018 у Теребовлянському вищому училищі культури

28.06.2018 13:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Віктор Аверкієв

Якщо рахувати з дати заснування ТВУК – 1940р., то це вже 78-й його випускний.  Нині путівку в життя отримало 63 випускника денної форми навчання із семи факультетів та 11 студентів заочників. Свято пройшло яскраво та було добре підготовленим.

Традиційно, як повелося здавна, колона випускників зробила коло вулицями міста, при цьому їх вітали мешканці, прості перехожі та гості. Попереду параду карбували крок під ритмічні удари барабанів ансамбль барабанщиць «Мажоретки», студентки хореографічного відділу, їх рухи та вдари паличками об музичний інструмент відзначалися злагодженістю та граціозністю. Вторив їм студентський духовий оркестр училища «Княжі сурми». І все дійсно виглядало мов неабиякий парад. Крім того дівочі сукні вражали різноманітністю барв, вишуканістю покрою, деякі були на подобі весільних, мимоволі думалося, - От, хоч зараз під вінець! – А інші, яскраво червні та довгі піддував легкий вітерець і здавалося, що дівчата пливуть в тепло-червоних морських хвилях. А поряд крокували в строгих костюмах хлопці, достойні кавалери і майже як які джентльмени. Так, що було на що подивитися.

Після цього випускники, викладачі ТВУК, гості та всі бажаючі подалися до Центру культури і дозвілля Теребовлянської громади, де і відбулося урочисте вручення дипломів. Молодих спеціалістів привітав директор обласного національного науково-методичного центру пан Володимир Сушко, до речі, який у свій час також закінчував дане училище і від того його слова лунали щиро, привітно та розуміюче(минулого і цього року він був головою державної екзаменаційної комісії в училищі). Привітав випускників і голова Теребовлянської РДА пан Юрій Ништа. Зрозуміло, директор ТВУК, заслужений працівник культури України пан Микола Виннічик також сказав щирі слова випускникам, він звертався до них, мов до рідних дітей і від цього декому на очі виступила волога та в той же час жартівливі нотки розтягали губи в посмішки, а святі отці Володимир Якубишин із УАПЦ Св. Князя Володимира та Іван Сивак із УГКЦ Св. Миколая благословили випускників на творчу працю на благо України. Привітали традиційно випускників і студенти третіх курсів, бажали здійснення всіх мрій, адже на наступний рік і їм прийдеться залишати стіни закладу, які стали всім рідними.

Поділилася своїми враженнями про цьогорічний випуск соціальний педагог, в.о. заступника директора з виховної роботи пані Зоя Габрук: «Приємно відзначити, що цього року випускаються четверо студентів, які із сиріт, вони мали змогу безкоштовно здобути освіту, а один з них Валерій Чорнобай планує здобути і вищу освіту в Києві. До нас на свято приїхали представники школи-інтернату для сиріт з м. Балта Одеської області, їхні діти неодноразово вчилися у нас і з успіхом закінчили заклад, а також навчаються і нині, починаючи з першого курсу. Традиційно у нас один із випускників Петро Вільчак зачитав присягу, слова якої повторювали всі студенти випуску. Цікавим було і те, що всі випускники тримались-торкались довгого українського рушника, так завдовжки до 40м, наданого люб’язно  спеціально для такого моменту ТТГ. Так ніби то вони долучались до загальнонаціональної української культури, при цьому священики освячували це дійство і всі співали «Многії літа».

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Віктор Аверкієв

Фото: Олег Капуста


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі