1200 квадратних метрів пожежі після вибуху на спиртзаводі: як на Тернопільщині 6 годин гасили полум’я висотою 25 метрів (Фото)

26.06.2018 22:13   Джерело: 7 Днів
Опубліковано : Новини Тернопілля

Пожежу в райцентрі Збараж на Тернопільщині, де спалахнули ємкості спиртзаводу, гасили 6 годин, попередньо евакуювавши майже 400 місцевих мешканців. Попри великий масштаб пожежі, її високу техногенність і близькість до житлових будинків люди не постраждали.

Як повідомляє Управління ДСНСУ уТернопільській області, пожежа зайнялась після вибуху однієї з ємкостей із біоетанолом. За попередньою версією, причиною вибуху стала розгерметизація цистерни.

Щоб погасити спирт, рятувальники, окрім пожежних машин, задіяли і пожежний поїзд.

Ось дослівно повідомили про цю пожежу рятувальники Тернопільщини:

«23.06.2018 о 18:15 до рятувальників надійшло повідомлення про вибух на спиртовій базі Зарубинецького спиртзаводу, що знаходиться в м. Збараж, по вул. Заводській.
Пожежа виникла в будівлі виробничого корпусу. В будівлі знаходилось 10 резервуарів, в яких зберігалось 480 т біоетанолу. Площа пожежі складала 1200 м. кв. Існувала загроза перекидання полум’я на сусідні будівлі та житловий сектор, що знаходився поруч. З прилеглих житлових будинків евакуйовано 350 місцевих мешканців.

Всього для ліквідації пожежі за підвищеним номером виклику на місце події залучили 15 одиниць техніки, 63 рятувальники та пожежний поїзд. Було організовано підвіз води за допомогою сільськогосподарської техніки.

Керівництво гасіння пожежі здійснював начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області — полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей.

Завдяки злагодженим діям рятувальників, екстрених служб району та органів влади о 23.55 пожежу вдалося ліквідувати. Причини та матеріальні збитки встановлюють».

Надвичайники на своєму сайті опублікували фото гасіння пожежі і її наслідків.

ф1

ф2

ф3

ф4

ф5

ф6

ф7

ф8

ф9

ф10


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: 7 Днів  

Коментарі