Поїздка делегації Московської патріархії до Варфоломія виявилася провальною

Опубліковано:
26 Червня, 2018

Делегації УПЦ Московського патріархату не вдалося переконати Вселенського Патріарха Варфоломія щодо української автокефалії.

«Інсайдом» про результати візиту представників УПЦ МП в Стамбул поділився в Facebook відомий український блогер Мирослав Олешко.

У суботу, 23 червня, кілька митрополитів УПЦ МП, зокрема, і з окупованого Донбасу, навідалися до Варфоломія просити не підписувати Томос про створення в Україні Єдиної помісної православної церкви. Профінансував цей вояж одіозний український політик Вадим Новинський. Виявилося, що гроші він витратив даремно.

«Спроба переговорів провалилася», – запевнив Олешко, уточнивши, що сталося це, як не дивно, в тому числі, і через предстоятеля УПЦ МП Онуфрія. Він не підтримав делегацію.

«В Константинопольському патріархаті дали чітко зрозуміти, що Українська автокефальна православна церква буде підтримана. Рішення про Томосі вже прийнято», – зазначив блогер, уточнивши, що вже розпочаті необхідні для цього процедури.

Він також додав, що спробу перешкодити автокефалії зробила і Юлія Тимошенко, яка сподівається таки отримати крісло президента на наступних виборах.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #варфоломій, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #томос, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: