Молодий і амбітний мер Чорткова на Тернопільщині захотів зробити три полоси на центральній вулиці міст “як в Європі”: дві туди і одна назад. Взяв і зробив. Щоправда краще не стало, або просто водії не звикли. А, як кажуть чортківчани, малювали на плані одне, а втілили ховсім інше. Та і тендерів ніяких не оголошували і фірма-проектант, подейкують, з темним минули… Але про все попорядку.

Користувачі в соціальні мережі пишуть: “Всім привіт, ніколи не писала ніяких постів, але тут накипіло і стало мені цікаво,чи лише мене одну нервує ця дибільна розмітка на Шевченка???? Для чого було ускладнювати рух і життя водіям???Проїхати по розмітці щоб не порушити, неможливо, їздимо всі по зустрічній.Неможливо там заборонити паркуватися, там завжди машини паркувались і будуть, от і питання, НАХРИНА БУЛО ТАКЕ МАЛЮВАТИ, так ніби з гарячки … Було по одній смузі руху в кожному напрямку, так нехай би так і було…Я більше ніж впевнена що аварій там стане більше… Цікаво, той що малював цю розмітку чи має автомобіль і буде їздити по тій дорозі???один плюс для поліції, тепер будуть мати роботу))))бачу лише один вихід, замалювати. P.S давайте хто не згідний, ставить чорний хрестик на розмітці,подивимся скільки нас… “

Детальніше можна прочитати на сайті Чортків.Онлайн. З метою забезпечення раціональної організації дорожнього руху відповідно до робочого проекту «Капітальний ремонт – проект (схема) організації дорожнього руху вулиці Т. Шевченка у місті Чортків» вулиця Т. Шевченка має нову дорожню розмітку. Також на цій вулиці встановлюють нові дорожні знаки.

Основна проблема вулиці Т. Шевченка – паркування автівок з обох сторін дороги.

null

Згідно з відповідною вище згаданою схемою організації дорожнього руху, майже по всій довжині вулиці лінії бордюрів – жовтого кольору.(Чомусь це лише на схемі- примітка редакції) Це означає – «стоянку заборонено».

null

Однак водії нехтують правилами дорожнього руху і залишають свої автомобілі вздовж усієї вулиці. І це створює величезний дискомфорт на проїжджій частині.

За словами проектантів, іншого логічного вирішення, як заборона паркуватись, немає, оскільки тільки така схема є логічною та погоджена Управлінням патрульної поліції в Тернопільській області.

Начальник КП «Чортківський комбінат комунальних підприємств» Віталій Царик, звертаючись до учасників дорожнього руху, зазначає:

«Шановні жителі та гості міста, які користуються автомобільним транспортом! Адміністрація «Чортківський комбінат комунальних підприємств» повідомляє, що відповідно до впровадженого проекту «Організація дорожнього руху вулиці Т. Шевченка у місті Чортків», а саме встановлених нових дорожніх знаків та нанесеної дорожньої розмітки, частково змінена схема руху цією вулицею. Ця схема погоджена поліцією та є обов’язковою до виконання. Тому будьте уважні та дотримуйтесь правил дорожнього руху. В іншому випадку працівники патрульної поліції будуть змушені вживати радикальних заходів».

Зазначимо, що до 2018 року у місті Чорткові не були затверджені жодні дорожні знаки. Відповідно будь-які порушення правил дорожнього руху можна було оскаржувати у суді.

null

 

null

Тому минулого року міський голова доручив КП «Чортківський комбінат комунальних підприємств» ініціювати розроблення проектів щодо організації дорожнього руху у Чорткові.

Так, комунальним підприємством заключено договір із проектною організацією ТОВ «НТ Добробудпроект», відповідно до котрого були розроблені робочі проекти по багатьох вулицях Чорткова (вул. Копичинецька, вул. Т. Шевченка, вул. Незалежності, вул. Монастирська та інші).

Усі ці схеми затверджені виконавчим комітетом та погоджені з поліцією.

Як до нової розмітки ставляться водії дізнаємося в опитуванні.

null

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вулиця, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ПДР, #розмітка, #тернопіль, #тернопільські новини, #центр, #чортків, #шевченка
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: