У сільгосппідприємствах області в цьому році. на думку. експертів очікується дещо нижчий хлібозбір. ніж торік у зв’язку з погодними умовами. різким зміщенням температур весняною спекою, недосівом ярої пшениці, гречки та інших сільгоспкультур. Правда, аграрії компенсували за рахунок збільшення площ під цукрові буряки, сою. соняшник. ярого ріпаку.

– Всього треба оперативно і без втрат зібрати 543,3 тис га ярих культур, з них зокрема ранніх зернових та зернобобових-пшениця, ячмінь, горох, овес-254, 1 тис. га. Гороху посіяно – 17,6 тис. га, ярого ріпаку-4,8 тис. га,- інформує головний агроном департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА Надія Вознесенська. –  Для цього на час усієї жнивної компанії на роботи в полі буде задіяно 1088 зернозбиральні комбайни. з них 890 високопродуктивних імпортного виробництва. Додатково також працюватиме 152 збиральні одиниці. всього 1240 комбайнів вітчизняного та зарубіжного виробництва. Навантаження на комбайн складе-270 гектарів, а день виробіток 20- 25 гектарів. Що дасть можливість за сприятливої погоди, умілої організації праці усього жнивного комплексу робіт зібрати наявний урожай-2018 р. за 12-14 календарних днів.

Ярослав Бачинський

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #агро, #жнива, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поле, #село, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: