Соломія Крешельницька є безумовною гордістю Тернопільщини. Народилась вона 11 (23) вересня 1872 року в українській селі, яке тоді входило в склад території тодішньої Австро-Угорщини. Якщо ви хочете побачити батьківщину Соломії Крушельницької на власні очі, то вам варто поїхати в село Білявинці Бучацького району Тернопільської області.

За життя Соломію Крушельницьку визнали найвидатнішою співачкою світу. Вона не розповідала про свою життя, не залишила майже відомостей про сім’ю, кар’єру, особисте життя або людях, з якими їй приходилось працювати разом.

Її перший серйозний виступ відбувся 125 років тому, в опері Г. Доніцетті «Фаворитка», де Соломія виконав партію Леонори. Її тут же помітили і оцінили як глядачі, так і професіонали. Далі був переїзд до Італії… І через рік розпочались тріумфальні гастролі Крушельницької по світу. Їй аплодували не в Італії, Франції, Іспанії, Португалії, Росії, Польщі, Австрії, Єгипті, Чилі, Аргентині, Бразилії, Алжирі, Монако, США, Канаді…

Проте приємно відзначити, що співати з юних років Крушельницька навчалася в Тернопільській школі товариства «Приятелі музики». Основи музичної підготовки вона отримала у Тернопільській класичній гімназії, в якій складала іспити екстерном. Тут вона зблизилася з музичним гуртком гімназистів, членом якого був також Денис Січинський — згодом відомий композитор, перший у Галичині музикант-професіонал.

Отож, сьогодні хочемо познайомити наших читачів із чудовими світлинами Соломії Крушельницької. Її красою та талантом захоплювались, захоплюються і будуть захоплюватись нащадки і це беззаперечний факт.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело фото: https://uk.wikipedia.org, https://etnoxata.com.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #крушельницька, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ретро, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: