Іван Проданик: відкриття очисних споруд – це масштабний проект, втілений у нашій громаді

Опубліковано:
22 Червня, 2018

Будівництво біологічних очисних споруд у смт Товсте є масштабним проектом, втілення якого розпочали у 2016 році. Про це зазначає голова Товстенської об’єднаної територіальної громади Іван Проданик.

Нагадаємо, минулого тижня у Заліщицькому районі відбулось урочисте відкриття очисних споруд. Загальна вартість проекту становить 8,5 млн. гривень. Левова частка коштів була спрямована з Фонду регіонального розвитку, а решту – співфінансування з місцевого бюджету.

– Це дуже важливий проект для нашої громади. Були проведені комплексні роботи. Справа в тому, що в Товстому не працювала каналізаційна система. Тому ми вдосконалили проект і він передбачав не тільки будівництво очисних споруд, а також реконструкцію каналізаційної мережі. У центральній частині Товстого є багатоповерхові будинки, медичний та освітні заклади – ЗОШ І-ІІІ ступенів, музична школа, ДНЗ «Горобинка», ліцей, лікарня. У 2016 році ми здійснили реконструкцію каналізаційної системи і підвели очисні комунікації до цих об’єктів. А в 2017 році почали будівництво очисних споруд, – розповідає голова Товстенської об’єднаної територіальної громади Іван Проданик («Блок Петра Порошенка» Солідарність»).

Як зазначає Іван Проданик, у Товстенській ОТГ заплановано ще ряд інших заходів щодо поліпшення екологічного стану та благоустрою.

«Серед першочергових завдань у цьому напрямку – проведення очистки русла річки Тупа. Плануємо очистити став, що в центральній частині селища. Велику увагу надаємо питанню благоустрою. Щоб зорганізувати роздільний збір сміття, ми закупили баки для сортування відходів за видами матеріалів, розмістили їх на території селища Товсте. Питання благоустрою і екології дуже важливо не тільки в контексті здоров’я людей, а й безпосередньо пов’язано із облаштуванням інфраструктури. Як я вже зазначив, плануємо очистити місцевий став. Біля нього є центральний парк, два тижні тому розпочали його реконструкцію. Впорядковуємо цю територію – плануємо зробити доріжки, встановити лавочки, освітлення, дитячий майданчик. Йдеться про облаштування повноцінної відпочинкової зони та сімейного дозвілля. Переконаний, що всі ці комплексні роботи поступово дадуть результат.»

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #очисні споруди, #солідарність, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: