На Тернопільщині на підприємстві під час роботи загинув молодий хлопець (Відео)

22.06.2018 18:43   Джерело: ТМЦ.ІНФО
Опубліковано : Настя Острозька

Це те саме аграрне підприємство, на котрому нещодавно загинув робітник підрядної будівельної бригади, 21-річний мешканець села Плебанівка Володимир Солтис. Виконуючи робоче доручення на триметровій висоті, він ступив на незакріплений лист бляхи і впав униз. Як з’ясувалося, хлопець працював тут неофіційно, повідомляє сайт ТМЦ.ІНФО.

Роман Солтис переконаний, що його син потрапив у пастку, оскільки бляха була не прикручена, а він про це не знав. Не попередив хлопця про небезпеку і старший з виконання робіт на підприємстві. Чоловік каже, що під час виконання висотних робіт вони вже не вперше працюють без відповідної екіпіровки, касок, страховки, відповідного взуття.

 - "Я проводив зварювальні роботи на відстані близько 50 метрів від місця інциденту. Почув крик і побіг. Наближаючись, я побачив лежачого сина, всього в крові, який намагався дихати, але не міг. Вся шия була перерізана бляхою. Я намагався якось нахилити, щоб він дихав, намагався зчепити ту шию, але не зміг, кров просто заливала. На підприємстві немає прораба, котрий повинен дивитися за роботоюмолодих людей," - розповів батько потерпілого Роман Солтис.

На місце трагедії виїжджала слідчо-оперативна група. За цим фактом працівники
Теребовлянського слідчого відділу порушили кримінальне провадження відповідно до статті 271 частини 2 Кримінального кодексу України.

 - "Ця стаття передбачає відповідальність за недотримання роботодавцем правил техніки безпеки на виробництві, що спричинило відповідно до частини 2 тяжкі наслідки. У випадку, про який іде мова, оскільки особа, яка загинула, не є працівником, юридично довести, що людина працювала неофіційно, отримувала, можливо, зарплату в конвертах, однозначних можливостей я не вбачаю. Тому, відповідно, сім’ї розраховувати на компенсацію зі страхового фонду не варто. Можливо, в порядку цивільного позову пробувати стягувати збитки і, звичайно, це вже робота швидше адвоката," - повідомила юрист Тетяна Семусь.

Рідні загиблого звертаються до посадовців та просять про допомогу в небайдужих людей.
Поспілкуватися з родичами загиблого хлопця власник підприємства відмовився. Батьки
сподіваються на чесне та об’єктивне розслідування.

 - "Я ще хочу звернутися до генерального прокурора Луценка, до Авакова, до Петра Порошенка, щоб він взяв справу під свій контроль," - розповіла мати загиблого Любов Солтис.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: ТМЦ.ІНФО  

Коментарі