На Тернопільщині буде водолікарня у колишньому райцентрі

21.06.2018 00:01   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ярослав Бачинський

У Товстенській районній комунальній лікарні Заліщицького району сьогодні функціонує 65 стаціонарних ліжок та поліклінічне відділення. Раніше в селищі було й пологове відділення, але скоротили за відсутністю фінансування, низькою демографічною ситуацію, що склалася в цій окраїні.Тереп породіллі змушені народжувати своїх первісток в Заліщиках, Чорткові, а дехто їде у Чернівці, Тернопіль, Івано- Франківськ.

Медичний заклад наразі надає населенню вторинну медичну допомогу. Для розвитку та популяризації там планують створити водолікарню. Тим паче, що усі умови та відповідна ліцензія для  цього є.

Маємо кваліфіковане й обґрунтоване заключення  Курортології Одеського науково-дослідного інституту, про підтвердження лікувальної властивості нашої води,- каже керівник райлікарні Степан Болібрух. Щоб медустанова розвивалася саме у цьому напрямку плануємо капітально відремонтувати водолікувальне відділення Товстенської райлікарні. Більша частина коштів буде виділена з державного фонду регіонального розвитку, решта-це співфінансування з місцевого бюджету.

Ярослав Бачинський


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі