Чим печера «Кришталева» здивувала першу леді України Марину Порошенко (Відео, Фото)

Опубліковано:
20 Червня, 2018

Діти, учасники програми “Телевітамінки”, запросили першу леді України до нас на Тернопільщину під час зустрічі з юними журналістами, яка відбулась у Києві у грудні минулого року. Ідея відвідати спелеологічну родзинку сподобалась Марині Порошенко і була внесена до плану робочої поїздки. Після завершення важливих справ у Вишнівці, відвідування ОТГ у Великих Гаях, дружина президента приїхала на Борщівщину у с. Кривче, де саме і розташована гіпсова печера Кришталева. Біля печери на високу гостю чекала етнографічна експозиція, підготовлена працівниками відділу культури, туризму і релігії Борщівської райдержадміністрації, гості, діти-телевітамінки Радим Макогін та Аня Білорус разом з автором програми Оленою Мудрою.

Зустріч відбулась дуже емоційно, після коротких вітань усі зайшли у прохолодний простір печери.  

Екскурсію печерою проводила екскурсовод Надія Семенюк. Печера Кришталева показала свої красоти Марині Порошенко і змогла здивувати усіх присутніх, коли з глибини печери гості почули класичні мелодії. Чудовим концертом під кам’яним сводом привітали першу леді музиканти ансамблю скрипалів “Гармонія” Борщівської школи мистецтв.

Після виходу на свіже тепле повітря, Марина Порошенко ознайомилась з історією борщівської вишиванки та з роботами майстрині Ірини Харатін  – з колоритними мотанками, а також отримала авторську ляльку-мотанку від Катерини Бутовської з с. Більче Золоте. Начальниця відділу культури, туризму і релігії Борщівської райдержадміністрації Уляна Пасічник запросила дружину президента на Всеукраїнський фестиваль борщівської вишиванки та на згадку подарувала книгу Людмили та Олексія Покусінських “Борщівська вишиванка”. 

Діти Радим та Аня також підготували для своєї гості подарунок – альбоми з краєвидами Дністровського каньйону, лист президенту України Петру Олексійовичу Порошенко з запрошенням відвідати сплав Дністром та садженець горіху, адже знають, що Марина Анатоліївна дуже любить садити та доглядати рослини. 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото та відео: Олена Мудра

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #печера, #порошенко, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: