Тернополянин Ігор Хоружий − успішний лікар нової формації

Опубліковано:
18 Червня, 2018

Своєчасне та ефективне лікування ЛОР-захворювань відіграє важливу роль для підтримування правильного функціонування організму людини. Хвороби вухо-горло-носа не тільки погіршують якість вашого життя, але й можуть сприяти розвитку ускладнень, які погіршують загальний стан здоров’я та призводять до захворювань інших органів. Ви все ще вважаєте, що консультування в ЛОР-лікаря не є важливим і обов’язковим? Ні? Тоді познайомтеся з Ігорем Хоружим – одним із найбільш  популярних у Тернополі лікарів-отоларингологів, лікарем першої кваліфікаційної категорії, кандидатом медичних наук. Основне місце роботи Ігоря Хоружого – Тернопільська комунальна міська лікарня № 2. Від лютого 2014 року здійснює приватну медичну практику в медичному центрі «ЛОРІМЕД». Щороку на прийом до Ігоря Хоружого приходять близько десяти тисяч пацієнтів, приблизно трьомстам  із них він проводить операції, в тому числі ендоскопічні.

– Ігоре, як люблять казати, всі ми родом з нашого дитинства. Розкажіть нашим читачам про свої дитячі роки.

– Народився я в 1984 році в місті Золочів Львівської області. Моя мама, Ольга Теодорівна,  економіст за фахом, батько Володимир Васильович – інженер. Батьки намагалися з дитинства прищепити мені і моєму молодшому братові любов до праці і моральні чесноти, які сповідували самі. Тому моє дитинство пройшло в атмосфері сімейного затишку і взаємної любові та поваги.

– Що зумовило Ваш вибір професії лікаря?

-Найперше, це, мабуть, любов до людей та бажання допомогти їм жити краще в нашому складному і мінливому світі. Ще з дитинства мріяв стати священником – хотів лікувати зранені людські душі, але життя склалося так, що обрав професію лікаря і тепер лікую тіло. Коли аналізую пройдений життєвий шлях і спостерігаю за результатами своєї праці, особливо в хірургічній практиці, переконуюся, що мій професійний вибір був правильний.

35634728 2044152355848948 3713885850375815168 o

– Лікарську професію Ви здобули в Тернопільському державному медичному університеті імені І.Я. Горбачевського. Чим для Вас пам’ятні студентські роки?

– Мабуть тим, що ще з третього курсу я почав відвідували отоларингологічний гурток. Ще на перших курсах навчання в медичному університеті я планував присвятити себе терапевтичній практиці. Але в процесі навчання зрозумів, що подолання хвороб лише терапією не завжди можливе. Часто доводиться поєднувати терапевтичне лікування з хірургічним втручанням. Коли проходив практику в ЛОР-відділенні рідного Золочева, мені випала нагода бути присутнім на операції. Саме в той пам’ятний день я зробив свій професійний вибір – прийняв рішення зайнятися отоларингологією, оскільки в ній поєднується терапевтична і хірургічна спеціальності й почав відвідувати профільний гурток.

Ігор Хоружий: «Своєчасне виявлення захворювань та успішне лікування залежить у першу чергу від вашого бажання бути здоровим!» 

– А що спонукало Вас займатися науковою діяльністю?

– Навчаючись на шостому курсі, почав займатися науковою пошуковою діяльністю. Правда, це була лише студентська наукова робота, яка стала своєрідною  «прелюдією» для моїх  подальших  наукових  пошуків. Розпочалися вони, коли навчався в інтернатурі. Саме тоді Олександр Іванович Яшан, професор, завідувач кафедри отоларингології, офтальмології та нейрохірургії медичного університету запропонував мені писати наукову роботу. На той час я був ще досить далекий від  розуміння ролі і значення наукового дослідження для моєї подальшої професійної діяльності, але пропозицію прийняв і почався мій шлях в науку.

Дисертаційне дослідження я розпочав, ще працюючи лаборантом на кафедрі, а потім продовжив, працюючи в Тернопільській комунальній міській лікарні № 2. Правда, тоді я міг викроїти для наукової діяльності вже тільки ранкові години – з  четвертої до сьомої ранку. Дисертаційне дослідження, на мій теперішній погляд, тривало доволі довго. Можливо тому, що своїм пацієнтам я приділяв більше уваги і часу, ніж науковим пошукам. Багато часу пішло також на експериментальну складову дисертаційної роботи. Але, не зважаючи на ці суб’єктивні та об’єктивні перепони, в 2015 році я успішно захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата медичних наук. Тепер я розумію, як багато мені дала наукова діяльність. Я навчився не тільки здійснювати науковий пошук у сфері медицини, але й використовувати сучасні здобутки науки, в тому числі результати свого дослідження, в лікувальній практиці.

35628457 2044152345848949 5298206042130219008 o

– Чи будете продовжувати й далі наукову діяльність?

– Оскільки я не планую працювати викладачем на кафедрі, тому не бачу потреби в роботі над докторською дисертацією. Нині я зосередив свою увагу на публікаціях для пацієнтів – намагаюся в доступній формі роз’яснювати всі нюанси в сфері профілактики, лікування та реабілітації ЛОР-захворювань.

– Як розпочалася Ваша лікарська практика?

– В 2009  році, за рекомендацією обласного отоларинголога Ігоря Анатолійовича Гавури почав працювати в Тернопільській комунальній міській лікарні № 2.  На початках доводилося займатися лише амбулаторним прийомом хворих. Але любов до оперативного лікування, яку прищепили мені мої наставники – професори Олександр Іванович Яшан та  Ігор Анатолійович Гавура, надавали мені наснаги і в 2011 році, за підтримки головного лікаря Віктора Вікторовича Кміти,  ми провели першу операцію в ЛОР-відділенні лікарні.

– А як розпочалася Ваша приватна лікарська практика?

– В 2014 році я відкрив приватний ЛОР-кабінет. За два роки роботи в кабінеті прийшов до висновку про необхідність комплексного обслуговування та лікування пацієнтів, для якого, крім ЛОР-лікарів, потрібні ще й інші фахівці − педіатри, терапевти, гастроентеролог. Так в 2016 році розпочав свою роботу медичний центр «ЛОРІМЕД». Та кількість пацієнтів, які відвідали педіатричний та терапевтичний кабінети нашого центру підтвердили, що розширення ЛОР-спеціалізації цими напрямками – це була правильна стратегія,  яка сьогодні приносить відчутні результати в плані діагностики та лікарської практики.

– Але основна спеціалізація медичного центру «ЛОРІМЕД» − це все таки отоларингологія?

– Так, звичайно. Нині в медичному центрі «ЛОРІМЕД» працюють п’ять отоларингологів, три з яких спеціалізуються в дитячій отоларингології. Фахівці центру надають пацієнтам амбулаторну медичну допомогу, проводять малі оперативні втручання, для яких ми застосовуємо хірургічний лазер. Також в центрі обладнано кабінет для перевірки слуху, фізіотерапевтичний кабінет, маніпуляційна та лабораторія. Кожен кабінет обладнаний ендоскопічним обладнанням та мікроскопом. Маємо все необхідне сучасне високотехнологічне обладнання для діагностики та лікування наших пацієнтів.

– Як Вам вдається підтримувати таку високу планку популярності медичного центру?

Двічі на місяць ми проводимо так звані «круглі столи», на яких  обговорюємо принципи лікування пацієнтів, а також різні випадки з  практики. Про кожного з  наших спеціалістів я отримую тільки позитивні відгуки від  пацієнтів. Специфіка роботи нашого центру полягає якраз у тому, що, незалежно від лікування в того чи іншого лікаря, пацієнт гарантовано отримує якісні послуги. Ми працюємо на здоров’я пацієнта, а не на імідж чи популярність того чи іншого лікаря. Тому персонал центру – це одна дружня команда фахівців, які завжди готові прийти вам на допомогу.

– Чим Ви керувалися, підбираючи кадри для медичного центру?

– Тільки одним – чи прагне лікар допомогти хворому. Якщо людина йде на роботу з цією благородною метою, то всі інші професійні якості та «секрети» лікарської практики ми допоможемо їй здобути в процесі самої роботи. Тому бажання приносити користь людям – це той головний критерій, який власне й допоміг мені зібрати команду професіоналів.

– Ви – практикуючий лікар у двох лікувальних закладах. Як підвищуєте свою  професійну кваліфікацію?

– Я постійно відвідую різноманітні заходи, які стосуються сучасних підходів до діагностування та лікування ЛОР-захворювань. Тільки за останній рік побував двічі на науково-практичних семінарах у Києві, один раз  у Полтаві, а також за кордоном – в Брюсселі та Парижі. Крім того, постійно читаю різноманітну наукову літературу за своїм фахом. А ще, як керівник невеличкого колективу, самотужки опановую сучасний менеджмент. 

Закордонні поїздки спонукали мене до вивчення англійської мови. До того ж саме англійською  мовою публікується левова частка результатів всіх сучасних наукових досліджень у медицині. Тому,  не дивлячись на надмірну зайнятість, кілька разів на тиждень ходжу на курси вивчення англійської мови.

35487991 2044153112515539 8643085430763290624 o

 – Кілька слів про Ваш сімейний стан.

– Я одружений, разом з дружиною Марією виховуємо доньку Софію, якій шість років. Знаю, що приділяю сім’ї, особливо вихованню донечки менше часу, ніж хотілося би, тому неділю проводжу виключно  в сімейному колі. Іноді вдається звільнити для сімейних справ частину суботнього дня. Ми багато подорожуємо, кілька разів на рік їздимо в Європу в туристичні поїздки «вихідного дня», а в літній період відпочиваємо на морі.

– Як Ви відновлюєте свій фізичний і психічний стан після такого напруженого робочого тижня?

– В цьому мені допомагають заняття йогою. Двічі на тиждень ходжу на тренування,  правда, знову ж таки, в ранковий час, до початку робочого дня.

– Хороша фахова підготовка, наукова діяльність та кандидатська ступінь, регулярне підвищення кваліфікації, в тому числі за  кордоном, міцний сімейний тил, заняття йогою, − які ще секрети Вашого  професійного успіху?

– Думаю, в основі мого успіху, зрештою, як і будь-кого іншого, лежать наполегливість у досягненні поставленої цілі,  бажання і вміння працювати, а також любов до медицини. Але я не вважаю себе таким, що вже досягнув усіх вершин в професійній справі. Попереду ще багато справ. От тільки потрібно навчитися краще керувати часом…

– На Вашу думку, чим обумовлюється популярність медичного центру «ЛОРІМЕД»?

– Кваліфікований персонал. Цьому сприяє  ціла низка факторів. Найперший з них – це наші висококваліфіковані лікарі, знання та багаторічний досвід роботи які дозволяють досягнути позитивних результатів у лікуванні ЛОР-захворювань переважно в короткі терміни.

CityLife 23 2018 obkl для соцмереж

Комплексне обстеження та діагностика. Ми гарантуємо високу якість та максимально комфортне обслуговування. В нашому центрі створені найбільш оптимальні умови для того, щоб відвідувачі змогли отримати якісне комплексне обстеження та діагностику в одному медичному закладі протягом одного дня. Комплексна діагностика організму дозволяє не просто виявляти захворювання на ранніх стадіях, а й оцінювати ризики появи тих чи інших проблем у здорових людей. І саме це завдання ставлять перед собою кваліфіковані спеціалісти медичного центру «ЛОРІМЕД».

Сучасне обладнання. Для цього ми придбали найсучасніше діагностичне обладнання, яке допомагає не лише поставити точний діагноз, але й розпочати лікування чи здійснити хірургічне втручання в складних  випадках.

Індивідуальний підхідРетельне обстеження за допомогою сучасного апаратного обладнання та досвід наших лікарів – отоларингологів дозволяє оперативно поставити точний діагноз та виявити причину захворювання, а також підібрати індивідуальну програму лікування кожного пацієнта. Всі наші комплексні програми оздоровлення, лікування і реабілітації − це система з кількох методик, індивідуально підібраних препаратів і процедур, мета якої − не тільки лікувати і відновлювати організм, але і «налаштувати» всі внутрішні процеси на подальше бездоганне функціонування.

Оптимальне поєднання методів лікуванняВ нашому центрі використовується оптимальне поєднання біорегуляціонних методів з традиційним підходом у програмах терапії, реабілітації та профілактики ЛОР-захворювань.

Цілісний підхід. Ми сповідуємо цілісний підхід до лікування організму. Якщо в ході обстеження виникає  потреба звернутися до спеціалістів інших сфер медицини, ви можете зробити це, не виходячи з нашого центру. Тут ви можете отримати кваліфіковану консультацію педіатра, терапевта.  Ми також забезпечуємо супровід сімейним лікарем на всіх етапах життєвого циклу людини і підтримку пацієнта в будь-якій ситуації.

DSC 0737

Зручне розміщення.  Важливим фактором є й те, що центр розміщений в зручному для  пацієнтів місці, до якого можна швидко добратися громадським транспортом з усіх куточків обласного центру.

Гнучкий графік. Ми пропонуємо зручний і гнучкий графік відвідування лікарів, що важливо для працюючих та батьків із маленькими дітьми.

Детальнішу  інформацію про медичний центр «ЛОРІМЕД» можна почерпнути на нашому сайті lorimed.te.uа. До речі, на цьому ж сайті ви можете дистанційно записатися на прийом до лікаря в зручний для вас час.

lorimed

– Що Ви можете порадити читачам, які мають проблеми із здоров’ям вуха, горла, носа?

– Не зволікайте і своєчасно звертайтеся за кваліфікованою консультацією та допомогою. Своєчасний візит до лікаря – отоларинголога, в тому числі до нашого медичного центру «ЛОРІМЕД», дозволить виявити ризики і не допустити розвиток хвороби.

Пам’ятайте про симптоми ЛОР-захворювань: біль у горлі, кашель, часта нежить, відчуття закладеного носа, біль у вухах та виділення з вух, часті головні болі та дискомфорт.

Дбайте про своє здоров’я. При виникненні перших ознак застуди краще побудьте кілька днів вдома та пийте багато рідини. Якщо захворіли вірусною інфекцією, краще ізолювати себе від оточуючих, щоб  не створити проблеми для інших.

Не займайтеся самолікуванням важких захворювань. Тільки фахівець може правильно зорієнтувати пацієнта та запропонувати індивідуальну тактику поведінки при виникненні проблем зі здоров’ям. Тому рекомендую не боротися самотужки із захворюваннями, особливо хронічними, які важко піддаються стандартним методам терапії, а своєчасно записатися на прийом до лікаря. Лише фахове обстеження та лікування дозволить вам подовжити період здоров’я або ремісії вже існуючого захворювання.

Лікуйте організм,  а не хворобу. В медичному центрі «ЛОРІМЕД» ми гарантуємо вам можливість пройти повне лабораторне, функціональне, ультразвукове обстеження організму в експрес-режимі в умовах однієї клініки,  а також комплексне лікування ваших захворювань та відновлення організму після операцій, інтоксикацій та інших ускладнень.

Спілкувався Володимир Уруський

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #citylife.net.ua, #ігор хорунжий, #лікар, #ЛОР, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: