ОТГ у Мінрегіонрозвитку планують перетворити в діаманти

Опубліковано:
18 Червня, 2018

Разом з привілегіями і грошима, які посипалися на об’єднані територіальні громади із їх створенням, управлінці ОТГ зіткнулися з певними проблемами. Передусім повноцінно працювати громадам заважає недостатня обізнаність їх керівництва. Як наголосив представник Мінрегіонрозвитку Сергій Шаршов, нові повноваження і кошти падають на голів ОТГ, а вони не знають, що із ними робити. І попри те, що місцеві бюджети зросли в середньому більш, ніж у 2,8 рази, не у всіх громадах є кваліфіковані кадри, які б реалізовували ці гроші.

«Ми ще будемо навчати, працювати з керівництвом громад. Зараз ми на правильному шляху. Досі ми зуміли створити алмази, далі після їх успішної 2-3-річної діяльності, зможемо перетворити їх в діаманти», – порівняв Сергій Шаршов.

Як один із варіантів розвитку ОТГ, представник Міністерства регіонального розвитку запропонував просувати на законодавчому рівні податок на нерухомість. Для прикладу, в інших країнах цей податок активно розвинений.

Вікторія Лукащук

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громада, #кадри, #керівництво, #мінрегіонрозвитку, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ОТГ, #сергій шаршов, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: