Успішна модель бізнесу, цінний досвід і цікаві ідеї Тараса Кицмея під час бізнес-форуму «Маркетинг NEXT»

18.06.2018 11:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Яніна Чайківська

Як ми уже повідомляли раніше, у рамках щорічного інвестиційного форуму Міжнародна торгова палата ICC Ukraine за сприяння Тернопільської облдержадміністрації, Тернопільської обласної ради та Тернопільської міської ради провела бізнес-форум «Маркетинг NEXT» за участю провідних експертів ринку України, Польщі Німеччини і Литви. Головна тема для дискусій – «Нові можливості бізнесу в час змін». Меседж бізнес-форуму: «Якщо ти хочеш досягнути чогось, ти мусиш вчитися щодня». Ініціаторами зустрічі стали тернопільські підприємці та меценати Тарас та Ірина Демкури.

null

 

null

У цьому заході взяли участь директор департаменту зовнішньоекономічної діяльності Міністерства закордонних справ Олександр Данилейко, співласник ІТ-компанії SOFTSERVE Тарас Кицмей, власник ІТ-компанії «MagneticOne»Руслан Савчишин, власники компаній з Дніпра Микола Царенко та Ірина Ольховська, з Харкова - Констянтин Дехтяренко, з Тернополя - Ірина Кельнер, Ольга Колос, Ярослав Колодій.

У цій та наступних публікаціях ми детальніше зупинимося на тому, щоб показати досвід успішних підприємців, їхнє бачення щодо розвитку бізнесу загалом. Це є вкрай важливим в реаліях сьогодення, щоб інші могли надихнутися на створення власного підприємства, шукали унікальний шлях у цьому світі і не боялися втілювати креативні ідеї.

null

Під час вступного слова віце-президент міжнародної торгової палати Тарас Демкура зазначив, що «бізнес-форум започаткований як майданчик для спілкування, пошуку нових напрямків роботи, зустрічі цікавих людей. Водночас Тернопільщина стала доволі привабливим регіоном для інвестицій. В процесі пошуку інвесторів важливим є взаємовідносини - ділові, економічні і культурні».

Своїм досвідом з присутніми поділився співласник ІТ-компанії SOFTSERVE Тарас Кицмей, який родом з Тернопілля.

«Сьогодні SOFTSERVE – це одна з найбільших компаній з розробки програмного забезпечення, в якій працює понад 5000 осіб. Свої продукти ми продаємо у всіх країнах світу. 85% нашого доходу надходить від споживачів у США, тому ми маємо в цій країні низку офісів. Також велику частину доходів дає ринок західної Європи. У нас є головний офіс в Лондоні, а також менші офіси в Нідерландах і Берліні. Свої офіси ми намагаємося розташовувати поближче до університетів, де є багато молодих і талановитих людей. SOFTSERVE - частина ІТ-індустрії України. Наша компанія є засновником асоціації «ІT-Ukraine», головна місія якої полягає у створенні привабливих умов для розвитку ІТ-бізнесу в Україні. ІТ-індустрія в Україні щорічно зростає на 20-25%. Україна посідає перше місце з ІТ-аутсорсингу в Європі і четверте місце в світі. 13 українських компаній входять до сотні найбільших аутсорсингових компаній світу», - розповів Тарас Кіцмей.

null

Він додав, що SOFTSERVE є застовником ІТ-кластеру у Львові, де працює майже 250 ІТ-компаній і 20 тисяч ІТ-фахіців. Сьогодні, за його словами, всі компанії між собою вдало кооперуються. Наприклад, будують будинки для своїх працівників за найновішими технологіями.

«Кожного разу, розробляючи ту чи іншу програмну продукцію, ми беремо до уваги те, в якому напрямку взагалі розвивається світовий ІТ-ринок. Сьогодні, наприклад, є такий новий напрямок як фінтек, тобто фінансові технології. Всі фінансові установи інтенсивно інвестують в ІТ-галузь. Сьогодні ІТ йде за потребами клієнтів. Щоб збудувати успішний бізнес, спершу потрібно знайти проблему, яку ви можете вирішувати», - порадив доповідач.

На запитання про соціальну відповідальність бізнесу, Тарас Кіцмей відповів, що «соціальне підприємництво – коли робиш бізнес і головною метою є допомога, а не прибуток. 10 років тому у Львові до нас звернувся міський голова, аби розробити систему щодо збору комунальних платежів у житлово-комунальному господарстві. Ми розробили один стиль ведення бухгалтерії, щоб всі звіти відразу надходили в міську раду, підключили банки, щоб швидко проходили всі платежі. Ми в цьому проекті не заробили прибутків. Та головна мета була в тому, щоб допомогти в цьому питанні. Ми також тісно співпрацюємо з Українським католицьким університетом. Разом створили факультет комп’ютерних наук в цьому виші. Тут застосовано західний підхід до навчання – молодь навчається з 9 ранку до 21 вечора на території університету. Студенти отримують глобальне бачення розвитку, а також цінності. Співпрацюємо з іншими університетами. Сьогодні я є головою Наглядової ради Львівського національного університету імені І.Франка. Це моя Альма-матер. Ми відчуваємо потребу у вирішенні соціальних питань, потрібно робити щось на благо соціуму в місті і країні. Також зараз допомагаємо Міністерству освіти і науки України щодо введення електронних підручників».

Тарас Кіцмей висловив побажання, щоб молоді люди вчилися глобально мислити і пізнавали світ, розуміли тенденції його розвитку, спілкувалися з представниками інших націй. За його словами, сьогодні є тенденція, коли молоді люди працюють віддалено і подорожують світом, відкриваючи для себе щось нове.

Щодо формули успіху SOFTSERVE, то вона полягає в поєднанні лідерства і інновацій. «У нас працює доволі багато яскравих лідерів. Ми створили умови для того, щоб вони могли себе проявити. І ці лідери сьогодні впроваджують свої ідеї та досвід, що приносить свій позитив для розвитку компанії. Можна почути такий вислів, що якщо у SOFTSERVE є щось постійне, то це постійні зміни. Ми щоденно цікавимося інноваціями, впроваджуємо щось нове», ь- підсумував Тарас Кіцмей.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі