Рецепт приготування карасів від відомого теребовлянця

17.06.2018 21:14   Джерело: TeNews
Опубліковано : Віктор Аверкієв

За рецептом від жителя Теребовлі Віктора Аверкієва можна приготувати любу рибу, як прісноводні види, так і морські, а також свіжу та  морожену. В цьому конкретному випадку готувався смажений свіжовпійманий карась з цибулею.

null
Віктор Аверкієв.

Інгредієнти: почищені від луски та нутрощів 5 карасів по 100-200г з головами, сіль, цибуля – одна середня головка, олія.

Приготування: Під час чищенні карася слід видалити пальцями під змивом холодної води чорну черевну плівку, бо вона дає гіркоту. В глибокій мисці чи каструлі посолоти рибу на смак і ретельно перемішати, залишити на пів години. Пательня береться діаметром 40 – 50см і дно її заливається тонким шаром олії. Олію використовують за власним смаком – соняшникову, оливкову, кукурудзяну та інші. Далі кожну рибину обвалюють в борошні та кладуть на розігріту пательню на середньому вогні так, щоб тушки не доторкалися одна до одної. Смажать до золотистого кольору, час від часу перевіряючи, перевертають на другий бік. В цей час додають посічену кружальцями чи напівкружальцями цибулю, перед тим її віджавши в руці(щоб вийшло трішки соку). Цибулю виделкою чи дерев’яною лопаткою переміщують з поверхні риби в проміжки та інші вільні місця на пательні. Карась в кінці має бути золотистим з двох боків, а цибуля злегка підсмаженою. Знімаючи карася з пательні, дайте стекти з нього залишкам олії. Це можна зробити,поклавши смажену рибу в друшляк, або просто підчепити виделкою та дати олії стекти. Ось страва і готова.

Примітка: Існує багато інших рецептів приготування карася, але даний самий простий і швидкий. При цьому за смаком можна додати меленого чорного перцю, зволожити тушки соком лимона і т.п.

Для більш вишуканих гурманів цей процес можна продовжити по різному.

1. Крась в сметані. Підсмаженого карася за вище описаним рецептом заливають водою до покриття, вода закипає й тоді дають 3-6 столових ложок сметани за смаком. Через 5 – 10хв. страва готова. Якщо замість сметани використати майонез, то його додають три столових ложки.

null

2. Тушкований карась в паприці. Весь процес як пункті першому, але замість сметани додають 1 - 2 столових ложки паприки – дрібно меленого червоного солодкого перцю.

3.Тушкований карась в томатному соусі (або пасті, або в томатному соку, піде навіть кетчуп). Процес подібний до перших двох, лише тут додають вказані інгредієнти.

null

Примітка: Страви №2 і №3 дещо подібні на зовнішній вигляд, але різняться за смаком.

Смачного!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі