У Львові без прописки не приймають у дитячі садки

Опубліковано:
16 Червня, 2018

Це пов’язано з численними скаргами львів’ян, діти яких не потрапляли в дошкільні установи, а на їхнє місце потрапляли діти з населених пунктів області. 

Не потрапили в садок, оскільки мають не ту прописку. У Львові вибухнув скандал через набір дітей у дошкільні установи. Несподівано зі списків на зарахування виключили три сотні дітей, які пройшли електронну чергу. А все тому, що виконавчий комітет міськради вирішив, що дітям, які не мають львівської прописки, не можна в садки.

“Вас в списках немає. Шок. Навіть якщо ти проходиш, тебе можуть викинути. При тому, що ще в минулому році я собі думала, яку роль відіграє прописка. Перечитала низку документів і нічого такого не було”, – каже Тетяна Федко, матір Микити.

Про те, що прописка таки має значення, коли зараховують до садка, днями вирішив виконком міськради. Батьків поставили перед фактом, коли почався набір. Тому шансів влаштувати дитину в дошкільний заклад також за місцем реєстрації вони вже не мають.

У міському управлінні освіти рішення виконкому ділити дітей за пропискою не коментують. Але стверджують: дітей, які не мають львівської реєстрації, з черги не викинули, тільки просунули назад. Тому вони ще можуть потрапити в садок у серпні, якщо буде вільне місце.

“Це пов’язано з численними скаргами львів’ян, діти яких не потрапляли, а на їхньому місці виявлялися діти з Львівської області. У другу хвилю зарахування, при наявності вільного місця, ми віднесемо всіх дошкільнят”, – повідомила Наталія Клочко, спеціаліст управління освіти Львівської міськради.

А ось адвокат Володимир Марусяк рішення виконкому називає незаконним. Оскаржити це рішення в суді збирається і Тетяна. З сином прописана в Стрию, але живе і працює у Львові. Микитку виховує сама і залишити його немає на кого.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дитина, #львів, #прописка, #садок
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: