Глава Уряду на Тернопільщині: Я є абсолютним лобістом малих і середніх фермерських господарств

15.06.2018 14:54   Джерело: kmu.gov.ua
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман виступає за повну і дієву підтримку фермерських господарств, які служать основною агросектору держави. Про це Глава Уряду сказав під час урочистостей з нагоди Всеукраїнського дня поля й саду, що відкрився на Тернопільщині. Глава Уряду перебуває в області з робочою поїздкою.

Читайте також

Гройсман пообіцяв Молдові не будувати ГЕС на Дністрі без схвалення екологів
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відкрив на Тернопільщині Всеукраїнський день поля та саду

«Я тут, щоб підкреслити важливість вашої праці, - сказав Глава Уряду аграріям. - Україна має стати економічно сильною державою, тоді ми вирішимо багато проблем, які накопичилися десятиріччями. І в цьому завданні роль АПК є дуже важливо. Для цього ми запроваджуємо справедливі інструменти чесної підтримки тих, хто працює на агроринку, просуває нашу продукцію за кордон та створює робочі місця».

Прем’єр-міністр наголосив, що всі програми підтримки, запроваджені передусім цього року, направлені на зростання поголів’я, насичення ринку продукцією українського виробництва, створення потужного сектору переробки сировини.

«Цього року ми компенсуємо 25% вартості сільгосптехніки, маленьким фермерам – 40%. Ми надаємо пріоритет розвитку тваринництва – 2500 грн за теля віком до 13 місяців для домашніх господарств. Також держава компенсує 25-30% вартості будівництва тваринних комплексів. Ми хочемо допомогти вам!» - зазначив Володимир Гройсман.

Він закликав аграріїв активніше брати участь у програмах, адже вони дозволяють суттєво здешевити виробничий процес і направити ресурс у розвиток, отримати нові можливості зростання.

«У першому кварталі економіка України зросла на 3,1%, відбулося 49-відсоткове зростання експорту агропродукції. Це означає, що на світових ринках чекають нашу продукцію. І ми також повинні створювати додану вартість», - додав Глава Уряду.

Він поспілкувався з представниками великих агровиробництв області, а також відвідав родину Чиканівських, яка бере участь у програмі надання державної допомоги на молодняк. «Для мене головне, щоб підтримка Уряду була ефективна. Я завжди поважав людей праці і конкретного результату, якими ви є. Ви можете на мене розраховувати», - сказав Глава Уряду голові родини Петру Чиканівському.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: kmu.gov.ua  

Коментарі