«Крав мага» допомагає тернопільським жінкам захищатися

Опубліковано:
15 Червня, 2018

Віднедавна у Тернополі, у спортзалі школи №2, щосуботи проходять тренування клубу жіночої самооборони «Крав Мага» ( у перекладі з івриту означає «контактний бій»). Інструктор Михайло Собчак допомагає усім бажаючим освоїти психологічні та фізичні прийоми самозахисту. Крав мага – військова система рукопашного бою, розроблена в Ізраїлі і призначена для швидкого вивчення та дієвого використання. Спочатку  використовувалась лише спецслужбами та військовими, а згодом сформувалася як бойове мистецтво і поширилась у цивільному житті.

«Ідея створення такого клубу жіночої самооборони виникла у нас в серпні 2017 року,і  вже у вересні ми почали заняття у Києві, а згодом у Львові, – розповідає співзасновниця громадської організації «Грона ініціатив» Оксана Кузьменко. –Спонукало до початку такої діяльності те, що жінки у нашій країні незахищені, і не можуть за себе постояти, якщо поряд немає чоловіка або патрульної поліції. Заняття із крав маги допомагають жінкам бути впевненими у собі та вміти протидіяти нападнику. До речі, з жінками працюють лише сертифіковані тренери».

На заняттях із крав маги жінкам допомагають не лише вивчити  основи бойових ударних технік, а й навчають, як вже одним своїм видом дати зрозуміти нападнику, що краще їх не чіпати.

«Вже після перших занять я відчуваю впевненість у собі і розумію, що зможу захистити себе, – ділиться враженнями одна з учасниць клубу жіночої самооборони Аліна Крашівська. – А ще ці заняття додають позитивних емоцій та заряджають енергією. І вважаю, що це не просто якесь хобі, а необхідність для кожної жінки».

Проведенню занять із крав маги в Тернополі сприяють громадська організація «Кінохвиля» та Федерація Крав Мага Україна.

Репортер Ірина Ковальчик
Фото автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #жінка, #захист, #крав, #мага, #оксана кузьменко, #самооборона
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: