Вибух автомобіля в Києві: Потерпілий хлопчик у реанімації, його стан стабільний, – лікарі

Опубліковано:
15 Червня, 2018

Хлопчик, який найбільше постраждав унаслідок вибуху автомобіля у Святошинському районі столиці, наразі в реанімації, його стан стабільний. Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” повідомив доктор, в. о. заступника головного лікаря з хірургічної роботи “Охматдиту” Олексій Бебешко.

“Стан його на вечір був стабільним. Нейрохірурги двічі робили йому комп’ютерну томографію. Сторонні тіла з боку внутрішньочерепних проривних ушкоджень не видаляли. Динаміка була, стан стабілізували, його перевели до реанімації. Він також зазнав проривних поранень черевної порожнини, там два сторонні тіла, на ранок була підозра на перфорацію порожнистого органу, тому наразі його беруть хірурги ургентно для ревізії, оцінки ситуації, ймовірно, і видалення сторонніх тіл та стабілізації його подальшого стану”, – розповів він.

Водночас, за словами лікаря, видалення сторонніх тіл наразі не планують. Це буде відбуватися поетапно залежно від стану пацієнта.

“Він найбільш важкий. Поки про перспективи нам складно сказати. Про зір навіть не йдеться, у перспективі заплановано видалення сторонніх тіл, а потім будемо боротися за зір. Вони зробили свою первинну хірургічну обробку, необхідне лікування дитині розписано. Про реабілітацію поки питання не стоїть, тому що ситуація змінюється щодня”, – зазначив Бебешко.

Також він розповів про стан трьох потерпілих дівчаток.

 “Троє дівчат, їхній стан стабільний. Дві дівчинки лежать у відділенні ортопедії і травматології, вони зазнали множинних проривних вибухових поранень: грудної, черевної, верхніх і нижніх кінцівок. Було проведено діагностичні обстеження, комп’ютерну томографію. Ми ще запросимо наших колег з військово-польової хірургії, щоб уточнити, які сторонні тіла треба видаляти. Сьогодні заплановано зустріч із ними”, – підсумував лікар.

Своєю чергою заступник головного лікаря з медичної роботи Тетяна Іванова в ефірі телеканалу “112 Україна” додала, що до лікування дітей було залучено велику бригаду лікарів, яка робить усе необхідне для стабілізації їхнього здоров’я.

“До надання медичної допомоги дітям залучено велику бригаду лікарів, до складу якої входять анестезіологи, хірурги, нейрохірурги, мікрохірурги, лор-лікарі, офтальмологи, реаніматологи, торакальні хірурги. Робимо абсолютно все необхідне, щоб стабілізувати стан дітей і прискорити їхнє одужання”, – розповіла вона.

Нагадаємо, 14 червня внаслідок вибуху автомобіля у Святошинському районі Києва четверо дітей зазнало поранень, їх госпіталізували. Правоохоронці з’ясували, що епіцентром вибуху став старий автомобіль, який тривалий час стояв припаркованим неподалік одного з будинків.

Попередньо з’ясовано, що чотири дитини віком від 5 до 11 років вирішили пограти в автомобілі, для чого залізли до салону авто. Там вони і знайшли предмет, який вибухнув. В ефірі телеканалу “112 Україна” Яна Неруш, заступник начальника комунікацій поліції Києва, повідомила, що внаслідок інциденту постраждали хлопчик і три дівчинки.

Станом на ніч 14 червня трьох дівчат було прооперовано, наразі їхній стан оцінюють як середньої тяжкості.

Нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук повідомив на своїй сторінці у Facebook про те, що, за попередньою інформацією, вибухівку в машині як засідку встановив учасник АТО.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #автомобіль, #виюух, #дитина, #київ, #постраждав, #хлопчик
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: