Єдиний в Україні музей журналістики приймав несподіваних гостей

Опубліковано:
13 Червня, 2018

На початку червня до єдиного в Україні музею журналістики, який знаходиться у Баворові Тернопільського району, завітало чимало гостей:  відомий у нашому краї журналіст, громадський діяч, уродженець цього села Степан Слюзар, лікар і письменник Орест Березовський, поет-гуморист Орест Чоловічок, журналістка і письменниця Валентина Семеняк, представники кафедри журналістики ТНПУ ім. В. Гнатюка. Серед них завідувач, професор Наталія Поплавська, доцент кафедри журналістики Галина Синоруб, Олеся Мединська, кандидат філологічних наук, викладач кафедри.

Староста села Надія Салабан зробила екскурс в історію виникнення  музею. Розповіла про вихідця із Баворова Богдана Свіргуна (НСЖУ, засновник, видавець та редактор незалежної газети «Кременецький вісник-С»), який і був ініціатором його створення. Він збирав експонати, за власні кошти відновив приміщення. Степан Слюзар розповів про буремні 90-ті, про нелегке редакторство у тодішніх газетах «Ровесник», «Тернопіль вечірній», «Свобода», «Нова Тернопільська». Про плюси і мінуси журналістської праці у ЗМІ з власного досвіду поділилась Валентина Семеняк («Ровесник», «Тернопіль вечірній», «Місто», «Патріот Батьківщини», «Українське слово» тощо). Орест Березовський (хірург, науковець, громадський діяч, літератор) познайомив із своєю творчою діяльністю. Професор Наталя Поплавська презентувала збірник наукових статей «Медіапростір», що виходить як спецвипуск часопису «Літературний Тернопіль». Директорка бібліотеки Великогаївської ОТГ Надія Прийма познайомила присутніх із талановитим гумористом Орестом Чоловічком. До слова. Упродовж року невеличкий музей поповнився новими експонатами.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Дарина Колосок

Фото автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #баворів, #журналіст, #музей, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: