Польська поліція назвала попередню причину авіакатастрофи літака екс-голови Тернопільської ОДА

Опубліковано:
12 Червня, 2018

Поліція Ряшівського воєводства оприлюднила попередню причину авіакатастрофи легкомоторного літака із екс-головою ТОДА, народним депутатом Юрієм Чижмарем на борту, інформує сайт nowiny24.pl.

Інцидент трапився у суботу, 9 червня. Легкомоторний літак Van’s RV-10 із українським державним знаком UR-PMAV під час заходу на посадку розбився за 100-150 метрів до злітно-посадкової смуги. На його борту було троє людей: нардеп з Радикальної партії Юрій Чижмарь, а також Володимир Васильєв і Данило Береговий. Унаслідок катастрофи Юрій Чижмарь постраждав найбільше, його забрав вертоліт екстреної медицини.

Читайте також

Колишній голова Тернопільської ОДА прокоментував авіакатастрофу, в яку потрапив у Польщі

«Попередня причини аварії – раптова втрата потужності двигуна під час задходу на посадку», – повідомила Марта Табаш-Ригель, речник коменданта поліції Ряшівського воєводства.

Місцевий сайт nowiny24.pl, повідомив, що одного із пілотів та 20-річного пасажира літака відпустили з лікарні ще у неділю, 10 червня.

Згідно з даними реєстру цивільних повітряних суден України власником літака RV-10 із державним номером UR-PMAV є ТзОВ «АКВАНОВА ГІДРОРЕСУРС» (Київ). Його засновниками є Ігор Владиславович Тинний та Катерина Іванівна Чижмарь, дружина Юрія Чижмаря. У тому ж реєстрі цивільних повітряних суден зазначені рік виготовлення літака, який сьогодні розбився у Ряшеві – 2018, а також дата видачі реєстраційного посвідчення – 23 травня 2018 року.

Літак Van’s RV-10 – це чотиримісний одномоторний літак, який виготовляє фірма Van’s Aircraft (США). Вартість нового літака коливається від 114 до 127 тис. доларів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #авіакатастрофа, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #польща, #тернопіль, #тернопільські новини, #чижмарь
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: