Транспортна реформа у дії: У Тернопіль прибув перший комунальний низькопідлоговий автобус

Опубліковано:
12 Червня, 2018

У Тернополі перший комунальний низькопідлоговий автобус незабаром розпочне здійснювати рейси маршрутами міста.

Замість «маршруток» комфортабельні автобуси

Як зазначив міський голова Тернополя, придбання першого низькопідлогового автобуса марки MAN, розрахованого на 80-100 пасажиромісць, є першим кроком на шляху до створення єдиної муніципальної транспортної компанії Тернополя.

«Цей комфортний сучасний автобус, розроблений провідним міжнародним виробником, забезпечує рівень викидів відпрацьованих газів на рівні вимог Євро-5, відтак є екологічно безпечним видом транспорту. Наразі триває процедура реєстрації міського автобуса, після визначення маршруту, він розпочне курсувати вулицями Тернополя», – зазначив міський голова Тернополя.

Нагадаємо, на сесії міської ради з ініціативи міського голови Сергія Надала ухвалено рішення, яке дозволяє КП “Тернопільелектротранс” укласти договір лізингу щодо закупки великих низькопідлоговоих або напівнизькополих автобусів, які розраховані на 80-100 місць. 

Буде створена єдина комунальна транспортна компанія

І найголовніше. Керувати всім міським транспортом у Тернополі буде єдина комунальна транспортна компанія, а не приватні перевізники. 

«Єдина муніципальна транспортна компанія — це можливість повного контролю за тим, як відбувається перевезення і його вартості. Не буде жодного шантажу приватних перевізників щодо підняття цін, щодо оплати за проїзд пільговиками. Всі пільговики будуть їздити за встановленими українським законодавством пільговим проїздом», – підсумував Сергій Надал.

Мерія міста остаточно взяла курс на створення єдиного транспортного комунального підприємства, яке буде у власності громади і контролюватиметься самою громадою. 

Можлива оплата банківською карткою

Міський голова також зауважив, що, спільно з компанією VISA та «Ощадбанком», у Тернополі вперше в Україні реалізована можливість оплати у всьому громадському транспорті банківськими картками.

«У Тернополі запровадили безконтактні технології оплати проїзду у всьому громадському транспорті за допомогою банківських карток VISA та інших платіжних систем, зокрема і NFC-пристроями. Така можливість вперше в Україні реалізована у всьому комунальному та приватному транспорті. Ця технологія вже давно працює в Європі, нарешті вона прийшла в Україну. І я пишаюся, що першим, де вона випробовується, став мій рідний Тернопіль. Ми безповоротно йдемо європейським шляхом розвитку громадського транспорту», – підкреслив Сергій Надал.

Віра Сотник

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #автобус, #маршрутка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: