На Тернопільщині підтримали звернення Президента щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні

12.06.2018 22:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Звернення Глави держави є надзвичайно важливим в умовах російської агресії та буремних подій на східному фронті, адже Єдина Помісна Православна Церква, на переконання голови Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Барни, це саме те, що об`єднує та гуртує українців.

Тому, які він наголосив, дуже важливо, що під час сесії Тернопільської обласної ради депутати підтримали постанову Верховної Ради України від 19.04.2018 року №2410-VIII «Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні».

«Сьогодні Україна як ніколи близька до появи власної Помісної Православної Церкви. Про це свідчить й прихильність патріарха Вселенського Варфоломія та синоду у Константинополі. Українці вибороли своє право на Помісну Автокефальну Церкву. Питання про її створення уже давно вийшло за межі церковного. Це питання нашого остаточного унезалежнення від Москви. Це така ж важлива справа, як здобуті безвіз та Угода про асоціацію з Євросоюзом, як боротьба за членство ЄС та вступ до НАТО», – акцентував очільник області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі