Україна за січень-травень 2018 року імпортувала 5200 тонн м’яса свиней проти 1900 тонн за аналогічний період торік.

Про це з посиланням на дані Державної фіскальної служби інформує Асоціація свинарів України.

У грошовому вираженні витрати на закордонну свинину виросли в три з половиною рази. Все через те, що збільшилася середня ціна кілограма імпорту, але і урізноманітнилась його товарна структура, говорять в АСУ. Якщо у першій половині 2017 року імпорт лопаток та окостів взагалі не здійснуювався, то зараз їх ввозять і замороженими, і охолодженими.

Крім цього, активно цієї весни імпортувалися свіжі й охолоджені свинячі півтуші з Польщі, Нідерландів та Бельгії. Середня ціна закупівлі цієї товарної позиції незалежно від країни походження останні місяці стало трималася на рівні півтора долари за кілограм або приблизно 41 гривні.

Аналітики констатують, що імпорт свинини вже в рази перевищує експорт – як в натуральному, так і грошовому вираженні. Зокрема, витрати на імпорт перевищили вартість вивезеної свинини на сім мільйонів доларів.

Всього за цей період було експортовано 920 тонн свинячого м’яса – у три раза менше, ніж торік. За цей об’єм вдалося виручити лише три мільйони доларів, тоді як за аналогічний період торік свинарі заробили шість мільйонів.

До слова, в Україні живець свиней станом на кінець травня купувався м’ясопереробними підприємствами по 44-46 грн/кг. Очікується, що цей рівень цін буде стабільним протягом найближчих тижнів. Одначе, варто звернути увагу, що ця ціна навіть вища за ціну імпорту, по якому Україна ввозить готове охолоджене та заморожене м’ясо.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #європа, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #свинина, #тернопіль, #тернопільські новини, #Україна, #ціна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: