Кількість субсидіантів в Україні може зменшитися на чверть, – припускають експерти. Це пов’язано із нововведеннями, які прийняв Уряд. Субсидія належатиме лише малозабезпеченим особам, – констатують у департаменті соціального захисту населення, пише сайт За Збручем.

Ряд умов у програмі субсидій значно скоротить кількість тих, кому призначали їх на загальних підставах.

«Якщо у власності родини є автомобіль до п’яти років з дати виробництва, якщо площа квартири перевищує 120 квадратних метрів, будинку 200 квадратних метрів, якщо упродовж року були витрати на 50 000 гривень; якщо особи працездатного віку не мають офіційних доходів, якщо член родини працював за кордоном – це умови при яких субсидії на загальних підставах не призначаються», – каже директор департаменту соціального захисту населення ОДА Вадим Боярський.

Однак навіть при цих правилах можливі винятки, – запевняють чиновники. Якщо субсидію на загальних підставах не призначатимуть, а рівень доходу родини невеликий, радять звернутися із заявою на комісію. Проте після звернення до квартири може навідатися соціальний інспектор з метою перевірки житлових умов.

«Комісії мають право розглянути конкретні випадки і прийняти рішення щодо субсидії. Комісія не може лише вирішити питання щодо обмеження через велику площу житла, а всі інші випадки можуть регулюватися комісією. До прикладу, якщо в родини є автомобіль до п’яти років, а рівень доходів недостатній, комісія може прийняти рішення щодо призначення субсидії. Винятки можливі і щодо людей, які не працюють. Тож жителям краю раджу, якщо ви не отримуєте достатнього рівня доходів, звертайтесь на комісію», –  додає Вадим Боярський.

Нагадаємо, минулого опалювального періоду на Тернопільщині субсидіями користувалося понад 200 000 краян, якою буде кількість субидіантів після нововведень, дізнаємося згодом.

Софія Романська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #субсидія, #тернопіль, #тернопільські новини, #як не втратити
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: