У Тернополі на «Галицькій Дефіляді» бились стравами (Фото, Відео)

Опубліковано:
10 Червня, 2018

Румунська токаліца проти карпатського баноша – таку битву сьогодні, 9 червня, пройшли відомі кухарі на «Галицькій Дефіляді» у Тернополі. І хоча цього разу гастрономічний фестиваль проходить без встановлення рекордів, двома стравами пригостили понад 200 гостей.

Банош – каша дієтична та чудово підходить тим, хто має алергію на глютен, розповів кухар.

– Для страви обов’язково потрібно приготувати домашні вершки, – розповідає викладач Київської академії шеф-кухарів Віталій Гуралевич. – Потім додаємо курукудзяну кашу різних видів та кукурудзяне борошно. Доводимо страву до кипіння, помішуємо. Постійно слідкуємо, щоб не пригоріла. Після того, як зняли банош з вогню, закриваємо кришкою і залишаємо ще на 5 хвилин постояти. Далі можна смакувати кашу зі шкварками. В Карпатах це обов’язкова страва у меню чи не усіх закладів. Адже банош смачний, ситний і ще й корисний.

Румунську кухню представив Патрічі Флорін. Він працює поварем в Україні уже 8 років. Каже, що 70% румунських та українських страв – співпадають.

– Токаліца готується просто, головне – це мати багато овочів і свинину, – розповів Патрічі Флорін. – Беремо картоплю, запечений болгарський перець, селеру, часник, цибулю і м’ясо. Усе готуємо на томатному соці. Коли картопля вже зварена – страва готова. В українській кухні є подібні страви. Але моя найулюбленіша з вашої кухні – це кров’янка. У Румунії такого не готують.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дефіляда, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #страва, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: