Тернополян запрошують на виставу, до 80-річчя актора Михайла Безпалька – найстаршого «Діда Мороза» України

Опубліковано:
9 Червня, 2018

10 червня Тернополян запрошують на виставу «Гуцулка Ксеня», присвячену 80-річчю актора Тернопільського обласного академічного драматичного театру ім. Тараса Шевченка – Михайла Безпалька. Початок о 18.00 год.

Нагадаємо, Михайло Антонович Безпалько народився 6 червня 1938 року в Ліонському передмісті Гіні (Франція), де закінчив 1 клас. Батьки поїхали з Тернополя у пошуках кращої долі, але в 1945 році повернулися.

null

Актор зіграв близько 200 ролей в українській, російській, зарубіжній класиці та п’єсах сучасних драматургів, серед яких: Андрій («Марина» М. Зарудного), Гордій («Кайдани порвіте»), Микола («Пам’ять серця»), Савка («Незабутнє»), Роман («Вірус кохання»), Назар («Чортове плем’я»), Сава («Земля»), боярин Михаїл («Цар Іван Шишман»), Микола («Наталка Полтавка»), Гринь («Ой, піду я в Бориславку»), Марко («Циганка Аза»), Кошовий («Тарас Бульба»), козак Ґудзь («Про що тирса шелестіла…»), а також в оперетах — Старий циган («Циганський барон» Штрауса), Фері («Сільва» Кальмана), Професор («Гуцулка Ксеня» Барнича) та інші. Артист є також відомий тим, що є найстаршим «Дідом Морозом» України, цю роль він грає понад 50 років.

Катерина Богуславська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #80 років, #вистава, #гуцулка ксеня, #михало безпалько, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #театр, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: