У Тернополі різних за професією, але зріднених за покликом душі, згуртувала Ліна

Опубліковано:
8 Червня, 2018

У новій тренінг-студії, з нагоди святкування Дня факультету обліку й аудиту ТНЕУ, відбувся вечір ліричної поезії за творчістю Ліни Костенко. Ініціаторами цього заходу виступили студенти другого курсу за підтримки декана факультету, кандидата економічних наук, доцента Валентини Миколаївни Панасюк.

Вірші відомої української поетеси майстерно і натхненно читали студентки І. Ботарева, Н. Луб,  К. Маковська, Н. Волинська, К. Бондар, Ю. Вдовина,  В. Загірська та інші. На літературне свято завітали поетеси – Ганна Назарків з Козови та Тамара Гнатович з Тернополя. До слова. Ганна Назарків народилася 20 березня 1969 р. в с. Вікторівка Козівського району Тернопільської області. Закінчила Кременецьке медичне училище (1987 р.). Працює медсестрою Козівської центральної районної комунальної лікарні.  Автор чотирьох поетичних збірок: «Кольорові сни» (2001 р.), «На вершині літа» (2006 р.), «Сонячне зайчатко» (2014 р.), «Я поділюсь краплинкою тепла» (2017 р.).  Лауреат IІ обласного поетичного конкурсу ім. Володимира Вихруща.

Тамара Гнатович народилася 6 лютого 1958 року в селі Передмірка Лановецького району Тернопільської області. Вона завідувач сектором науково-технічної бібліотеки Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя. У творчому доробку шістнадцять (різних за жанровою тематикою) книг. Серед них вирізняються збірки поезій «Симфонія любові» (2007 р.), «Спішу» (2008 р.), «Розхитаю дорогами обрій» (2010 р.). Лауреат премії журналу «Літературний Тернопіль» (2011 р.) та обласної літературної премії імені Іванни Блажкевич (2014 р.).

До гостей приєднався також поет Василь Дерій (професор кафедри обліку у виробничій сфері). Він народився 26 червня 1959 року в селі  Нагірянка Чортківського району Тернопільської області. Автор  збірки   віршів для дітей «Мій Букварику, Букводарику» (1996 р.);  поетичної збірки «Пора каштанового цвіту» (2001 р.); пісенного збірника «Мамині турботи» (1997, 2003, у співавторстві з українським  композитором із Криму Віталієм Лазаренком). На слова Василя Дерія написано майже п’ятдесят  пісень, серед яких популярні в університеті – про бухгалтера і фінанси. Лауреат Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Іванни Блажкевич (у 2001 році премія мала статус Всеукраїнської.). Гості факультету декламували власні вірші, розповідали про творчі і життєві будні. До речі, присутні стали першими, кому Тамара Гнатович презентувала свою нову віршовану казку-п’єсу «Крихта хліба», яку того дня вона встигла забрати з видавництва «Підручники і посібники».

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вечір, #костенко, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поезія, #творчість, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: