На Тернопіллі запрацювали 70 освітніх центрів, через які жителі Криму і Донбасу вступатимуть до вишів за спрощеною системою

Опубліковано:
8 Червня, 2018

На Тернопіллі запрацювали 70 освітніх центрів, через які жителі Криму і Донбасу зможуть вступати до вищих навчальних закладів України за спрощеною системою. А саме, з 4 червня почали діяти 35 ОЦ «Крим-Україна» та 37 – «Донбас-Україна».

Спрощена процедура у цих освітніх центрах абітурієнтам  з окупованих територій дозволяє не складати ЗНО. Проте, їм потрібно буде здати державну підсумкову атестацію з 2 предметів: українська мова, історія України, та скласти вступний іспит з профільного предмета або творчий конкурс.

Читайте також

На Тернопільщині плануться преміювати випускників, які найкраще складуть ЗНО
Оприлюднили графік проведення ЗНО

Вступити можна без паспорта і українського атестата. Перелік освітніх центрів, їх адреси, режим роботи, закріплені за ними школи можна побачити на сайті Міністерства освіти і науки України. Квота для вступників з окупованих територій буде не меншою, ніж торік – 2500 місць.

Про це повідомили в управлінні освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #донбас, #ЗНО, #Крим, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #студент, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: