Інспекторам надали право евакуювати авто киян

Опубліковано:
7 Червня, 2018

Закон, який набирає чинності 27 вересня, надає можливість інспекторам з паркування притягувати водіїв до відповідальності за порушення правил зупинки та стоянки, а також евакуйовувати транспорт, якщо він суттєво перешкоджає дорожньому руху.

Таке зазначив Олександр Німас, в. о. директора КП «Київтранспарксервіс», – передає «Київ».

За словами експерта, суми штрафів значно не зростуть – наприклад, штраф щодо порушення правил стоянки та зупинки складатиме 255 гривень. Крім того діятиме своєрідний дисконт – якщо власник автівки сплатить штраф упродовж перших 10 днів після накладання штрафу, з нього стягнуть лише 50% від суми).

«Суми не такі великі, однак це дієвий механізм для того, щоб міська влада могла наводити лад щодо хаотичного паркування, а також притягувати до відповідальності тих водіїв, які не сплачують за паркування на спеціальних майданчиках», – зазначив експерт.

Крім того, Олександр Німас зауважив: даний закон надає більше повноважень як поліцейським, так і інспекторам з паркування: вони зможуть виписувати штрафи за неправильно припарковані авто, які створюють перешкоди, або ж машини, припарковані на місцях для людей з інвалідністю, велодоріжках тощо.

«Законом також передбачено невідкладне повернення автотранспортного засобу: якщо порушник сплатив штраф, відповідну суму за зберігання та доставку транспортного засобу, то він повертається невідкладно», – пояснив експерт.

Він також наголосив наголосив, що вся оплата за паркування в столиці здійснюється виключно у безготівковий спосіб – аби не було жодних корупційних ризиків. 

Нагадаємо, Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів» набирає чинності 27 вересня цього року. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #евакуатор, #інспектор, #київ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: