Сенсація: Тернопільський чиновник, який прославився земельними оборудками, бере участь в конкурсі на слідчого ДБР?

Опубліковано:
5 Червня, 2018

Колишній чиновник відділу земельних ресурсів Тернопільської міськради Назар Станович, який прославився земельними оборудками за участю родичів і про якого не раз писала тернопільська преса, подався на конкурс в слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань, які будуть розслідувати злочини найвищих посадовців держави, – поідомляє Часопис.

Як відомо, тільки слідчі ДБР мають право розслідувати злочини, вчинені екс-президентами, вищими держчиновниками, членами Центральної виборчої комісії, депутатами Верховної Ради, керівництвом Генпрокуратури, головою Національного банку, суддями і правоохоронцями.

Також Держбюро розслідувань отримала право розслідувати злочини, скоєні детективами Національного антикорупційного бюро та прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. До підслідності ДБР також належать і військові злочини.

Державне бюро розслідувань оголосило конкурс на 219 посад центрального апарату, серед яких – 152 посади слідчих бюро. Про це йдеться на сторінці ДБР у Facebook.

Державне бюро розслідувань — правоохоронний орган України, створення якого передбачено Кримінальним процесуальним кодексом України у термін до 20 листопада 2017 року.

Ідеологія відомства полягає в тому, що воно буде розслідувати кримінальні провадження, в яких фігурують правоохоронці, судді і найвищі службовці (від міністрів до начальників ГУ). ДБР остаточно має перейняти на себе функцію досудового (попереднього) слідства від прокуратури. Остання займається слідством починаючи з 1996 року на тимчасовій основі — відповідно до п. 9 Перехідних положень Конституції України.

Закон України про Державне бюро розслідувань був ухвалений 12 листопада 2015 року та набрав чинності 1 березня 2016 року. Очікується, що ДБР повноцінно запрацює у вересні 2018 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ДБР, #земля, #назар станович, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #оборудки, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: