Степан Будний у сузір’ї відомих людей Струсівської землі

Опубліковано:
5 Червня, 2018

Літературно-музичний захід під такою назвою провели для односельчан 3 червня учні та педагоги Струсівської загальноосвітньої школи 1-3 ступенів, названої іменем поета. Режисер дійства – вчитель Бенесько Людмила Євгенівна.

Захід відбувся у Струсівському будинку культури. Крім поета Степана Будного, згадали революційного поета, в’язня концтабору Андріана Іванчука, скульптора Людвіга Земського, нескореної жінки-медика УПА Ольги Сліпої, діяча театрального мистецтва Анатолія Нечая та багатьох інших знаменитих уродженців села, які залишили після себе світлий слід та добрі справи. Глядачам розповіли цікаві факти із життя та творчості відомих земляків. Їх доповнили пісенні і танцювальні композиції, читання поезій, а також мініатюрні сценки, які ілюстрували те, про що говорили зі сцени.

Особливими гостями були сестри Любов і Лілія Обухівські – дочки відомого композитора-співзасновника Струсівської заслуженої капели бандуристів України «Кобзар» Володимира Обухівського. Вони поділилися спогадами про життя свого батька – сусіда і друга Степана Будного.

null

Фото автора

Відвідали подію і студенти Теребовлянського вищого училища культури, де працював Анатолій Нечай. Вони в пам’ять про викладача взяли участь у виступі і представили публіці кілька хореографічних композицій.

Також лунали імена жителів та уродженців Струсова (музикантів Романа та Ігоря  Рудого, різьбяра, заслуженого майстра народної творчості Михайла Кульчицького , живописця Благодарської Наталії), які на даний час своєю творчою працею прославляють рідний край.

Учні школи засвідчили своїм виступом та авторськими творами (власну поезію читала Анастасія Симчук), що ще не одна зірка з’явиться у творчому сузір’ї Струсівської землі.

Присутні не приховували емоцій та вдячності за отриманий цінний урок краєзнавства, творчості та любові до Батьківщини.

Максим Скасків.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #будний, #захід, #концерт, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #струсів, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: