У рідному селі наймолодшого Героя Небесної Сотні Назарія Войтовича відкриють резиденцію для молодих митців

Опубліковано:
30 Травня, 2018

2 червня, о 14:00 у селі Травневе Збаразького району на вулиці Дружби 70а відбудеться відкриття резиденції для молодих митців.

ГО Конгрес Активістів Культури, ГО Родина Героїв Небесної Сотні, ГО МЦР Міст за підтримки партнерів та доброчинців відкривають другу щорічну програму резиденцій для молодих митців у рідному селі наймолодшого Героя Небесної Сотні – Назарія Войтовича, що є Відзнакою молодим митцям. 

6 молодих українських митців – переможців конкурсу на участь у програмі, працюватимуть у Мистецькій резиденції ім. Назарія Войтовича, проживатимуть та створюватимуть проекти протягом двох тижнів.

Цього року програма присвячена комунікації та історіям, що є частинками пазлу правдивого світу чи синапсами, через які ми отримуємо інформацію, складаючи суб’єктивну картину реальності. Митцям пропонують зануритись у місцеве візуальне та вербальне інформаційне поле, аби винести власну емоцію, бачення, точку зору. Лише художня практика здатна відкрити ті сторони правди, які заховані у нашаруваннях побуту та соціальних ролей.

Протягом року команда Мистецької резиденції добре попрацювала над облаштуванням будівлі, що досі у процесі ревіталізації і з кожним днем все більше перетворюється зі старого сільського, збудованого у 90-ті, магазину на майстерні для митців з кімнатами для проживання. Завдяки кампанії на Спільнокошті до резиденції закуплено нове обладнання, а саме офортний станок, піч для випалу кераміки, гончарне коло, ліжка та сантехніку. Дякуючи партнерам та меценатам ми назбирали можливостей забезпечити митців скромним побутом та матеріалами для роботи.

У суботу, 2 червня, традиційно у день народження Назарія Войтовича відкриють програму знайомством із творчістю резидентів у форматі «Artist Talk» – кожен учасник програми поділиться своїми історіями та представить свої проекти. Далі буде перегляд відеодокументації життя резиденції за рік, та неформальне спілкування з пригощанням.

Вхід вільний.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #відкриття, #Збаразький район, #молоді митці, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #резиденція, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: