Російський опозиційний журналіст Аркадій Бабченко живий. Він не помер увечері 29 травня у результаті замаху

Опубліковано:
30 Травня, 2018

Про це заявив глава СБУ Василь Грицак. За даними СБУ, вбивство Бабченка замовили саме російські спецслужби. Спецслужбами РФ, за даними СБУ, був завербований громадянин України, який отримав завдання знайти за грошову винагороду виконавців вбивства. 

«На виконання завдання російських спецслужб, громадянин Г. запопонував своєму знайомому з числа колишніх АТО-шників за грошову винагороду в 30 тисяч доларів здійснити терористиничний акт — вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка. У якості задатку ним було передано виконавцю 15 тисяч лдоларів. Всього громадянин Г. отримав від російських спецслужб 40 тисяч доларів, з яких 10 залишив собі, як організатору», — заявив Грицак. 

Після вчинення злочину, «громадянин Г.» планував покинути Україну і вже мав квиток до РФ через третю країну.  

«Крім грошей, громадянин Г. передав через месенджер досьє на Аркадія Бабченка», — заявив Грицак і додав, що три години тому організатор замаху на Бабченка був затриманий

Після надання деталей слідства Грицак сказав, що вбивство Бабченка було інсценоване. Також до Грицака вийшов сам Бабченко. 

«Я поки ще живий», — сказав журналіст. 

«Операція СБУ по запобіганню масштабним терактам готувалася два місяці, я був до неї був залучений місяць тому», — заявив Бабченко.

«Окремі вибачення перед моєю дружиною. Олічко, пробач, але тут не було варіантів. Операцію готували два місяці. Мені повідомили місяць тому. За результатами операції людину затримали, вона перебуває під вартою», — додав Бабченко.

Увечері 29 травня поліція повідомила, що унаслідок трьох пострілів у спину в своєму будинку в Києві загинув російський опозиційний журналіст Аркадій Бабченко. 

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу, а МЗС Росії прокоментувало убивство журналіста Бабченка, заявивши, що «рівень фізичного насильства, вбивств стосовно працівників ЗМІ в Україні неухильно зростає». Низка країн та організацій одразу закликали Україні негайно негайно розслідувати вбивство Бабченка. Також Генсек Ради Європи Ягланд засудив убивство Бабченка.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бабченко, #поліція, #прокуратура, #СБУ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: