У Борщові на Тернопільщині – ціла епопея із затриманням неповнолітнього

Опубліковано:
30 Травня, 2018

Трапився інцидент 25 травня. Полійеським повідомили, що напередодні вночі з перехрестя вулиць  Верхратського та Лисенка у районному центрі хтось поцупив опукле оглядове дзеркало. У ході розслідування правоохоронці встановили, що до крадіжки причетний 14-річний житель районного центру.

Виявилось, що хлопець мешкає з дідусем. Неповнолітній у вчинені крадіжки зізнався і добровільно в присутності понятих видав оглядове дзеркало. З метою опитування неповнолітнього та встановлення обставин справи й перевірки можливої його причетності до вчинення інших аналогічних злочинів підозрюваному разом з дідусем  було запропоновано проїхати до Борщівського відділення поліції. Проте родич відмовився.

Тоді  правоохоронці  роз’яснили йому про необхідність залучення психолога, педагога, а за необхідності лікаря для проведення із онуком слідчих дій, на що той погодився. Працівники поліції доставили неповнолітнього за добровільною згодою до відділення поліції, де він очікував прибуття педагога. Оскільки запрошеному вчителеві не вдалося прибути для залучення в проведенні слідчих дій, хлопця вивели з відділення поліції і він  в журналі обліку доставлених, відвідувачів та запрошених проставив підпис про відсутність претензій до поліцейських.

В той час, коли хлопець виходив з адміністративного приміщення відділення поліції, в  коридорі перебувала  місцева громадська активістка. Жінка, побачивши неповнолітнього без супроводу дорослих, заявила, що працівники поліції діяли незаконно. Спільно зі ще одним місцевим жителем райцентру, який назвався  хрещеним батьком 14-річного, хлопця доправили до Борщівської райлікарні для огляду можливих тілесних ушкоджень, а також написали заяву щодо незаконного затримання та спричинення тілесних ушкоджень.

За цим фактом було розпочато службове розслідування. Встановлено, що жодних тілесних ушкоджень у неповнолітнього не виявлено. Це підтвердили і медики. Згодом сам неповнолітній від претензій до поліцейських відмовився. Те, поліцейські застосували неправомірні дії щодо внука, заперечує і його дідусь. Претензій до правоохоронців не має і матір хлопця, з якою вдалося поспілкуватися в телефонному режимі.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #борщів, #затримання, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поліція, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: